Alexandru Oprea, administrator public al judeţului Dâmboviţa

ippAlexandru Oprea este noul administrator public al judeţului Dâmboviţa, acesta a dat concurs pe post în luna decembrie şi îşi va prelua funcţia, cel mai probabil, de la 1 ianuarie.

”Alexandru Oprea, până astăzi trezorier al organizaţiei (PSD Dâmboviţa, n.r.), de la 1 ianuarie administrator public al judeţului Dâmboviţa”, l-a prezentat, vineri, la o confernţă de presă, pe Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Parcă văd că o să scrieţi: un securist înlocuit de un sereist”, a spus Alexandru Oprea, într-o discuţie informală cu reprezentanţii presei locale.

Funcţia de administrator public al judeţului Dâmboviţa a fost deţinută anterior, la finalul mandatului lui Florin Popescu, de către Marin Antonescu.

Alexandru Oprea a fost şef al SRI Dâmboviţa.

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa au aprobat, în luna august, criteriile şi procedura pentru ocuparea funcţiei de administrator public al judeţului.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de administrator a avut, conform procedurilor adoptate, trei etape: selecţie dosare de înscriere, probă scrisă şi interviu.

Printre criteriile cerute candidaţilor la postul de administrator public al judeţului Dâmboviţa au fost master sau studii superioare în management, experienţă în funcţii de conducere în administraţia publică de minim cinci ani, curs expert achiziţii publice atestat prin certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

error: Conţinut protejat !!