Arhiepiscopul Târgoviştei, decorat de Casa Regală

Arhiepiscopul Târgoviştei, decorat de Casa Regală

Arhiepiscopului şi mitropolitului Târgoviştei, Nifon, i-a fost conferit, joi, la Palatul Peleş din Sinaia, Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer de către regele Mihai I.

Această înaltă distincţie regală i-a fost conferită arhiepiscopului Târgoviştei, aşa cum spune motivaţia decretului, pentru ”conducerea cu blândeţe, înţelepciune şi har a activităţilor internaţionale ale Bisericii Ortodoxe, iar astăzi a Arhiepiscopiei Târgoviştei. Pentru respectul şi afecţiunea faţă de Coroană, de valorile şi principiiile ei. Pentru legăturile atât de strânse, istorice şi spirituale, dintre Arhiepiscopia Târgoviştei şi Familia Regală a României”.

”Precizăm că M.S. Mihai I, alături de membri ai Familiei Regale a României, a vizitat Arhiepiscopia Târgoviştei de câteva ori,un moment notabil fiind cel al participării la ceremoniile legate de comemorarea a 400 de ani de la moartea martirică a lui Mihai Voievod Viteazul şi aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Mânăstirii Dealu, la 8 septembrie 2001”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.1 Comentariu

  1. Avatar
    Alexa Dan octombrie 24, 2014

    A fost decorat cu Coroana Romaniei in grad de ofiter? Cred ca Nifon are un grad mult mai mare…

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!