Autorităţile cer sprijin Guvernului pentru construcţia unei conducte de aducţiune apă la Pucioasa

compania-apa

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa cer sprijin Guvernului pentru alocarea a 3 milioane de lei pentru construcţia unei conducte de aducţiune apă pentru sistemul public de alimentare cu apă, după ce în barajul de la Pucioasa s-au înregistrat încărcări microbiologice.

”În vederea urgentării rezolvării problemei aprovizionării cu apă a oraşului Pucioasa şi comunelor Brăneşti, Doiceşti, Vulcana-Pandele şi Vulcana-Băi, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi Prefectul Judeţului, Ioan Marinescu, au  luat decizia promovării unui proiect de hotărâre de Guvern prin care să se finanţeze, cu suma de 3 milioane lei, construcţia unei conducte de aproximativ 3 km, între localitatea Berevoeşti şi oraşul Pucioasa, prin care să se aprovizioneze cu apă potabilă unităţile administrativ-teritoriale menţionate, ocolindu-se în acest fel sursa iniţială contaminată (lacul de acumulare Pucioasa)”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, remis marţi.

Conform sursei citate, proiectul de hotărâre de Guvern a fost depus marţi atât la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cât şi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi urmează să fie supus avizării.

”În cazul în care se va obţine finanţarea, apreciem că  lucrările de execuţie a conductei  de alimentare cu apă vor dura aproximativ 4 luni. Până la finalizarea investiţiei ce urmează a se executa în regim de urgenţă, apa va fi livrată prin măsurile dispuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu mijloacele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, se mai arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

În data de 16 ianuarie Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a anunţat că s-au descoperit încărcări microbiologice în apa brută a Barajului Pucioasa, de unde se face alimentarea sistemului public de furnizarea a apei în Pucioasa, Doiceşti, Brăneşti, Vulcana Pandele şi Vulcana Băi. În aceste localităţi a fost oprită apa din 16 ianuarie până pe 21 ianuarie, după care a fost reluată cu restricţii de consum. Locuitorii celor cinci localităţi sunt avertizaţi să nu bea apa furnizată prin sistemul public de alimentare, ci să o folosească strict în scopuri menajere, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.

În zonă este transportată apă potabilă cu cisternele.

Autorităţile nu au anunţat, până acum, cauza poluării care a dus la încărcarea microbiologică a apei din barajul Pucioasa. În cauză Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis o anchetă.1 Comentariu

  1. Avatar
    Enache Lucian ianuarie 26, 2016

    Ca la Dambovita la nimeni. Conducerea judetului actioneaza ca pompierii. Incearca sa rezolve o problema reactionand la o situatie de criza. Dam bani din taxele pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Judetului Dambovita care nu se mai termina. Daca imi amintesc bine conform studiului de fundamentare intocmit de dl . Staicu fost director la Compania de apa Dambovita propunea alimentarea cu apa localitatilor din nordului judetului (inclusiv cele 4 mentionate in material) de la sursa” 7 izvoare”.Dar acum doi absolventi de drept hotarasc ei ca alimentarea cu apa trebuie sa o facem de la Berevoieti. Domnule Presedinte al Consiliului Judetean si Domnule Prefect daca stiti dumneavoastra mai bine cum trebuie rezolvata o problema tehnica importanta de ce mai platiti proiectantii sa faca PATJ-ul? Reactinand la situatii de criza, carpind ba ici ba colo, fara o strategie clara, risipim banii romanilor. Sau poate apa de la „7 Izvoare” e prea pura ca sa o bea muritorii de rand? Mai bine bem apa din lacul de la Pucioasa unde ajung bacteriile de la cainii morti si aruncati in Ialomita.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!