Carmen Holban (deputat PSD), mesaj de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali: Asistenţii, coloana sistemului medical

Carmen Holban (deputat PSD), mesaj de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali: Asistenţii, coloana sistemului medical

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban spune că asistenţii medicali acţionează ca o „coloană vertebrală a sistemului medical”, iar de Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali, 12 mai, le urează acestora „La mulţi ani”.

La mulți și fericiți ani, tuturor asistenților medicali!

Astăzi, asistenții medicali sunt recunoscuți ca profesionisti calificati, dar nu a fost dintotdeauna asa. La începutul secolului al XIX-lea, asistentele medicale nu aveau de obicei niciun fel de pregatire și nu erau plătite. O femeie a schimbat toate acestea, Florence Nightingale.12 mai marcheaza ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea asistenței medicale moderne.

Prin natura profesiei lor, asistenții medicali sunt angajați în slujba oamenilor. Cu abilitate, pricepere și competență, asistenții medicali acționează ca o adevărată coloană vertebrală a sistemului medical din România și își onorează cu demnitate datoria profesională.

Tuturor asistenților medicali din județul Dâmbovița care sunt permanent alături de pacienţi și care joacă un rol  important în sănătatea noastră, le urez un călduros „La mulți ani!”

error: Conţinut protejat !!