Citeşte cu poftă! – Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

ceapa rosie murata

Ceapa roşie murată poate fi folosită în multe feluri. O poţi pune în sendvişuri, în salatele de iarnă, lângă fripturi – dă o pată de culoare mâncărurilor şi o textură crocantă.

Ingrediente:

1 ceapă roşie fermă

1/2 linguriţă zahar

1/2 linguriţă sare

177 ml oţet (3/4 dintr-o cană)

1 căţel de usturoi, tăiat în jumătate

5 boabe de piper negru

5 boabe de ienibahar

3 crengute de cimbru

1 mic chili uscat

Mod de preparare:

Se pun 450-700ml apă la fiert. Între timp, taie ceapa felii. Curăţă căţelul de usturoi şi taie-l în două.

Dizolvă zahărul şi sarea. În borcanul de sticlă în care vei pune ceapa, pune zahărul, sarea, oţetul (oţet de orez, oţet de vin alb sau oţet de mere) şi celelalte condimente. Amestecă bine până se dizolvă.

Pune ceapa tăiată într-o sită, deasupra chiuvetei şi toarnă apa clocotită peste ea. Las-o să se scurgă bine.

Pune ceapa în borcane şi amestecă bine să se amestece cu celelalte ingrediente.

Ceapa va fi gata de mâncat după 30 de minute, dar este bună şi după câteva săptămâni. Totuşi, gustul cel mai intens îl va avea în prima săptămână.

Pune ceapa în recipiente din sticlă sau ceramică. Cele mai multe metale vor reacţiona cu oţetul, iar plasticul va absorbi aromele.

Ceapa a fost considerat un afrodisiac de multe popoare antice, printre care egiptenii, romanii, grecii şi arabii. O reţetă frantuzească de supă de ceapă a fost special concepută pentru a energiza persoanele care se iubesc. În unele regiuni din Franţa, se dădea această supă tinerilor căsătoriţi în noaptea nunţii.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!