Citeşte cu poftă! – Chiftelute de dovlecei la cuptor

chiftelute dovlecei

Ingrediente

-3 dovlecei

-2 ouă

-200 g caşcaval

-250 g telemea de oaie

-3 căţei usturoi

-pesmet

-făina

-mărar

-sare,

piper,

boia dulce

Mod de preparare

Se spală dovleceii, se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare: jumatate pe partea mare şi jumătate pe cea mică. Se sărează dovleceii şi se lasă 15 minute până ce aceştia vor elimina apa.

Între timp se dă pe răzătoarea mică brânza şi caşcavalul. Se storc bine dovleceii şi se amestecă într-un bol împreun cu brânza, caşcavalul, ouăle, mărarul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei dulce (dacă telemeaua este foarte sărată nu se mai adaugă sare sau se pune foarte puţină). Se amestecă toate ingredientele şi se adaugă 2-3 linguri de făină astfel încât să obţinem un amestec omogen bine legat.

Se formează chifteluţe care se dau prin pesmet şi se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 de minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de roşii sau iaurt.

Porţii: 8

Timp de preparare: sub 60 de minute



Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!