Citeşte cu poftă! – Ciorbă de varză acră

ciorba varza

Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop au creat o pagină de facebook pentru cei care vor să viziteze virtual lăcaşul sfânt. Tot online, ele le oferă credincioşilor reţete de post de la Mănăstirea Prislop. Am ales o astfel de reţetă de post. Spor la gătit!

Pentru a prepara ciorba, avem nevoie de următoarele ingrediente:

– 300 gr. varză murată tocată

– 3-4 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel

– 1/2 rădăcină ţelină

– 1 ceapă mai mare

– 1 praz

– 2 ardei graşi

– 1 legătură leuştean

– sare, piper, cimbru, borş magic, ulei, frunze mărar.

Modul de preparare:

Se curăţă şi se toacă morcovul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul, prazul, ceapa şi se pune puţin la călit în ulei; se adaugă varza şi se mai lasă puţin la călit; se adaugă apa şi se pune la fiert. Când este aproape gata, se adaugă 2 linguri de orez, foile de dafin, piper după gust, sare, cimbru şi borş, dacă este cazul. Se adaugă frunzele de leuştean tocate.



Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!