Citeşte cu poftă! – Îngheţată cu lămâie

Citeşte cu poftă! – Îngheţată cu lămâie

Inghetata cu lamaie foarte gustoasa si foarte light, perfecta pentru zilele calduroase de vara.

Timp de preparare : 20 minutes

Porţii : 6

Ingrediente

mascarpone – 250 grame

coaja de lamaie – de la 2 bucati

suc de lamaie – 100 ml

zahar pudra – 250 grame

lapte – 250 ml

smantana lichida – 250 ml

oua – 2 bucati

Preparare

Mai intai se amesteca branza mascarpone si laptele, folosind un mixer. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pudra.

Peste crema de gabenusuri se adauga laptele amestecat cu mascarpone. Se adauga apoi smantana lichida, sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa fin.

Albusurile se bat spuma si se adauga si ele peste compozitie. Se omogenizeaza bine.

Se transfera amestecul intr-un bol de plastic, bun pentru congelator.

Tineti inghetata timp de 6-8 ore in congelator pana este inghetata bine. Va sfatuiesc ca in primele ore sa scoateti inghetata din congelator, cam din ora in ora, si sa o amestecati bine astfel incat sa nu se formeze ace de gheata si sa pregatiti cea mai fina inghetata de casa.

Sa aveti pofta la inghetata de lamaie!



Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!