Citeşte cu poftă! – Varză de Bruxelles cu struguri, la cuptor

Citeşte cu poftă! – Varză de Bruxelles cu struguri, la cuptor

Ingrediente

1 lingură frunze proaspete de cimbru, 2 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 450g struguri roşii, 680g varză de Bruxelles

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius. Pe o foaie de copt, amestecă varza de Bruxelles (tăiate în jumătate) cu strugurii, uleiul de măsline, usturoiul, cimbrul, sarea şi piperul.

Lasă-le să se coacă aproximativ 20-25 de minute.

Cunoscută ca ”varza miniaturală”, varza de Bruxelles este o legump cu foarte multe beneficii pentru sănătate. Are gust uşor amărui, dar este bogată în nutrienţi, în special vitamina K şi vitamina C.

Varza de Bruxelles ste o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale (mangan, vitamina B6, colină, vitamina B1, vitaminaB2, Vitamina B3, vitamina B5, vitamina A, magneziu, calciu, zinc, cupru, potasiu, fosfor, fier).

Studii recente au arătat că are un important rol anticancerigen.



Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!