CJ Dâmboviţa înfiinţează firmă de salubritate

CJ Dâmboviţa înfiinţează firmă de salubritate

Consiliul Judeţean Dâmboviţa împreună cu primăriile din judeţ înfiinţează o firmă de salubritate.

Instituţia nu a anunţat public acest lucru, mass media au aflat în momentul când Primăria Târgovişte a pus pe ordinea de zi a şedinţei din această săptămână participarea ca acţionar la firma de salubritate.

Firma se va numi ECOS Dambovita SA şi are ca acţionari CJ Dâmboviţa, precum şi localităţile de judeţ care vor accepta să intre în societate.

Consiliul judeţean nu a anunţat nimic despre această intenţie şi nici ce se va întâmpla cu actualul operator, Supercom.

Judeţul Dâmboviţa a beneficiat de un program european cu fonduri nerambursabile de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor, implementat în 2010. Valoarea totală a proiectului a fost de 26 de milioane de euro, 75% reprezentând fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană prin programul ISPA (Instrument Structural pentru Politici de Pre-Aderare). Odată cu acest program a fost introdusă şi taxa de habitat.

Multe dintre obiectivele importante ale programului nu au apărut şi în realitate, astfel nu s-a realizat colectarea selectivă şi nici valorificarea deşeurilor. Nici spălarea pubelelor nu s-a realizat de fiecare dată când era ridicat gunoiul, aşa cum s-a arătat la conferinţa de inaugurarea a proiectului că se va face.

Mai mult, acum gropile de gunoi din judeţ sunt pline. Mai grav este că groapa de gunoi de la Aninoasa, acoperită cu o membrană şi cu un strat de vegetaţie, a fost descoperită (legalitatea acestui act a fost probabil verificată de autorităţile competente), iar în zonă mirosul a devenit de nesuportat, iar gunoaiele sunt luate de vânt şi împânzesc zona, ajungând până în drum.

error: Conţinut protejat !!