CJ Dâmboviţa vrea să concesioneze Casa de Oaspeţi de pe Bulevardul Carol I

casa-oaspeti

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vrea să concesioneze Casa de Oaspeţi, clădire de pe Bulevardul Carol I.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi este un astfel de proiect de hotărâre.

”Imobilul situat în Târgovişte, Bd. Carol I nr.3 trece din domeniul privat în domeniul public al judeţului Dâmboviţa şi în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în vederea concesionării acestuia prin licitaţie publică. În situaţia în care urmare organizării licitaţiei publice nu există ofertant câştigător, imobilul revine în concesiune la SC Carpatmontana Serv SA, dar nu mai devreme de 60 zile de la adoptarea prezentei hotărâri”, se arată în proiectul de hotărâre.

Clădirea apare în Enciclopedia Târgoviştei cu titulatura ”Casa Mocănescu”.

”Construcţie masivă cu parter, demisol (parţial pe spate), etaj (parţial pe spate), plan parter relativ simetric cu rezaliduri laterale; acces parţial marcat printr-un rezalid cu colţuri rotunde, cornişă masivă, cupolă de tablă, medalion mare cu motive florale deasupra intrării, medalioane deasupra ferestrelor; balcoane pe console la faţada principală cu balustrade de fier forjat. Brâul inferior este decorat cu motive geometrice, iar la partea superioară cu motive florale; cornişă masivă pe console striate.Are scară exterioară şi interioară, trei uşi masive, glasvand în holul principal, plafoane casetă cu picturi, medalioane, o sală mare cu plafon în casete de lemn cu picturi”, se arată în enciclopedie.

Aici a funcţionat sediul PCR al judeţului Dâmboviţa după anul 1968, din 1990 până în 1998 a fost sediul Camerei de Comerţ Dâmboviţa, apoi sediul Arhiepiscopiei Târgovişte. În prezent este Casa de Oaspeţi a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!