Cristian Stan (primar Târgovişte): Mai multe parcări din municipiu ar putea fi gratuite

finante-anaf

Parcările din Târgovişte sunt concesionate până în 2053, iar conducerea primăriei a anunţat că negociază ca unele parcări din centrul municipiului, precum şi cea de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice să fie gratuite.

”Parcările sunt concesionate până în 2053. Sunt în momentul de faţă într-o negociere cu operatorul, intenţia noastră este de a modifica acest contrat de concesiune astfel încât măcar câteva parcări, pentru moment, să iasă de sub incidenţa acestui contract. Şi mă refer la parcările din zona Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, unde nu mi se pare normal ca oamenii care vin acolo să plătească parcare, parcări prin zona centrală şi vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Primăria Târgovişte a încheiat în 2005 un contract de Parteneriat public – privat (nr. 265/07.01.2005) privind transportul public de persoane în municipiu. Totodată a încheiat şi o concesionare a parcărilor din municipiu tot către AITT (Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte). Nici pe pagina de internet a Primăriei Târgovişte şi nici pe cea a AITT nu se regăsesc informaţii legate de această concesionare, care sunt parcările, care este suma ce revine municipalităţii etc.

Costul parcării în Târgovişte este de 1,5 lei pe oră. O altă decizie a Consiliului Local Târgovişte, mai puţin cunoscută şi deseori încălcată de taxatorii din parcări, este că se poate parca gratuit timp de 10 minute.Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!