Cristian Stan: Vina amplasării chioşcul de lemn pe Platoul Prefecturii e a consiliului local din 2011

Cristian Stan: Vina amplasării chioşcul de lemn pe Platoul Prefecturii e a consiliului local din 2011

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că vina pentru amplasarea chioşcului de lemn de 6 miliarde de lei vechi aparţine consiliului local din 2011.

În 2014, în hotărârea de consiliu despre care a scris stiriDB, era vorba ”de o formalitate”, spune Cristian Stan, ”a fost aprobată dezmembrarea necesară autorizaţiei de construcţie”.

Păi exact despre asta este vorba! Chiar dacă vina principală aparţine consilierilor locali din 2011 (unii dintre ei sunt şi acum consilieri), în august 2014 actualii consilieri, când au aflat despre ce este vorba, ar fi trebuit să nu aprobe această formalitate, deci acest amplasament. S-ar fi putut revizui proiectul tehnic, proces în cadrul căria să fie indicat un alt loc de amplasare al chioşcului – Centru de Informare Turistică.

Acum, spune primarul interimar al Târgoviştei, este prea târziu să se revizuiască proiectul tehnic, nu mai este timp şi s-ar pierde banii europeni.

”Proiectul şi cheltuielile sunt aprobate de consiliul local în 2011, în 2012 se depune cererea de finanţare. Proiectul tehnic a fost executat de o societate, Andralex Project SRL, în baza unui contract din 2011, iar în proiectul tehnic era menţionată, aşa cum e normal, şi locaţia. Contractul, cererea de finanţare a fost în evaluare până în data de noiembrie 2013, în noiembrie 2014 a fost semnat contractul de finanţare în forma pe care v-am spus-o mai devreme”, a precizat primarul interimar Cristian Stan.

Despre ce a aprobat anul trecut actualul consiliu local, Cristian Stan spune ”ce am aprobat noi a fost dezmembrarea, după ce cerea de finanţare a fost aprobată, era nevoie de emiterea de autorizaţie de construcţie, era o simplă formalitate”.

Acum, susţine primarul interimar al Târgoviştei, schimbarea locaţiei chioşcului de lemn de pe Platoul Prefecturii este imposibilă.

”Trebuie să executăm acest proiect, la momentul 2015 schimbarea locaţiei este absolut imposibilă, însemnă proiect tehnic revizuit, iar în perioada revizuirii execuţia nu ar fi putut fi demarată (…). În momentul de faţă a nu executa acest proiect înseamnă crearea unui prejudiciu direct unităţii administrativ teritoriale egal cu valoarea proiectului”, a mai spus Stan.

Acesta recunoaşte că nici lui nu îi place unde este amplasat chioşcul.

”Nu am decis eu locaţia, nu am decis eu accesarea sau oportunitatea acestui proiect. Nu îmi convine nici mie locaţia, dar nici nu pot să produc un prejudiciu de 6 miliarde de lei bugetului public”, a adăugat Stan.

Este interesant de văzut dacă actualul primar interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, în calitate de preşedinte al PSD Târgovişte va fi de acord cu punerea pe lista de consilieri locali la viitoarele alegeri a celor care în 2011 au aprobat punerea chioşcului de lemn pe platoul prefecturii, persoane care se regăsesc şi acum în consiliul local! Asta în condiţiile în care Stan le învinovăţeşte pentru situaţia creată.2 Comentarii

  1. Avatar
    enache lucian septembrie 18, 2015

    Consiliul din 2011 avea o majoritate PDL de 14 consilieri suficient sa treaca orice HCL. Odata un proiect cu finantare europeana demarat nu mai poate fi modificat.Asa ca parerile unora ca ” era mai bine” , sau ca ” trebuia sa”” sunt apa de ploaie.Toate discutiile astea pot evidentia lipsa de profesionalism a arhitectului sef al orasului, sau poate dezinteresul pentru ca astepta sa iasa la pensie. Ca amplasament e de comentat . In mod normal intr-un astfel de punct astepti sa primesti o harta si informatii autorizate despre ce poti vizita in oras. Ele se pun in general in gari, autogari, parcaje importante pentru cei in tranzit, in zonele istorice sau in zonele cu trafic important pietonal. In vest aceste centre de informare in general cu un desen arhaic tocmai pentru a atrage atentia, au pana la 10 mp. Acest chiosc cu suprafata de 50 mp va fi o „casa a poporului” a punctelor de informare turistica din Romania.Cat despre aspect „aveti putintica rabdare” Dupa ce se realizeaza aveti 5 ani timp sa- injurati pe proiectant, sa va puneti cateii sa faca pipi pe el si chiar sa- demolati la o adica sau poate mai bine sa-l demontati dupa 5 ani si sa-l mutati in alta locatie.

  2. Avatar
    Sînziana septembrie 18, 2015

    Foarte interesant. Domnul Stan dă vina pe consiliul local din 2011 pentru amplasarea centrului de informare turistică pe platou dar nu „da vina ” si pe fostul primar . Haideti sa va ridicam in slavi , domnule Stan , pentru faptul ca în anul mandatului dumneavoastra s au finalizat proiectele(implementate in 2012) demarate de domnul Boriga; aici ma refer la faptul ca sustinătorii dumneavoastra infocati va divinizeaza pe site urile de socializare cum ca „vai,ce meritati sa fiti primar al orasului nostru” deoarece proiectele s au finalizat cand dumneavoastra ati ajuns primar(Colegiul Ienachita Văcărescu,Ion Ghica si multe altele.)

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!