Dâmboviţa: Ambasadoarea Israelului în vizită în judeţ, a prezidat juriul concursului şcolar ‘Cât de bine cunoaştem Israelul’

Dâmboviţa: Ambasadoarea Israelului în vizită în judeţ, a prezidat juriul concursului şcolar ‘Cât de bine cunoaştem Israelul’

Ambasadoarea Israelului în România, Tamar Samash, a fost prezentă, joi, la Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte, unde a avut loc concursul ”Cât de bine cunoaştem Israelul”.

Copii de gimnaziu au participat la acest concurs organizat de unitatea de învăţământ, iar ambasadoarea Tamar Samash a prezidat juriul.

Copiii au primit chestionare cu întrebări despre Israel, au spus că s-au documentat înainte pe internet şi au răspuns la acestea. La finalul concursului, care a fost mai degrabă o discuţie informativă, elevii au primit diplome, iar apoi a avut loc un moment artistic.

”Şcoala în care ne aflăm are 100 de ani, iar cădirea a fost donată de de un industriaş evreu. De ce a fost nevoie să scrie şi evreu? Ce ştiţi voi despre evrei şi statul lor? Învăţaţi, că o să descoperiţi lucruri interesante”, le-au spus profesorii elevilor.

La intrarea în Şcoala ”Smaranda Gheorghiu” este o placă pe care scrie ”Primăria municipiului Târgovişte îşi exprimă gratitudinea faţă de donatorii Elisa şi Samuil A. Iosef la comemorarea unui secol de la înfiinţarea şi funcţionarea neîntreruptă a şcolii”.

La vizita efectuată, joi, la Târgovişte, de Ambasadorul Israelului în România, Tamar Samash, au fost prezente conducerile Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei Târgovişte, consiliului judeţean şi prefecturii.Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!