Dâmboviţa: Autorităţile judeţene susţin că numărul cazurilor de COVID-19 creşte şi spitalele sunt aproape de capacitatea maximă

Dâmboviţa: Autorităţile judeţene susţin că numărul cazurilor de COVID-19 creşte şi spitalele sunt aproape de capacitatea maximă

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a făcut, marţi, într-o conferinţă de presă online, un apel către cetăţeni să respecte măsurile de distanţare fizică, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 în judeţ este în creştere şi spitalele aproape de capacitatea maximă.

„Fac un apel către toţi locuitorii din judeţul Dâmboviţa să înţeleagă că această relaxare şi nerespectarea măsurilor de distanţare socială nu sunt benefice pentru locuitorii judeţului. Fac un apel să înţeleagă că dacă nu respectăm măsurile de distanţare socială, şi puteţi constata cu toţii că aceste lucruri nu se respectă, vom ajunge foarte curând să numai avem locuri în care să putem interna pacienţii cu simptome de COVID. Vreau să vă spun că în ultima săptămână numărul infectărilor zilnice e compus dintr-un număr cu două cifre”, a spus Oprea.

Acesta adaugă şi că personalul medical care se ocupă de cazurile de COVID-19 nu mai poate fi suplimentat.

„Am ajuns ca judeţ să avem 428 de cazuri de infecţii, avem doar 208 vindecări, 18 decese. Restul de 220 de persoane se află internate în unităţile de tratament din subordinea Spitalului de Urgenţă Târgovişte şi Spitalului Pucioasa. Astăzi când vorbim, de exemplu, la Secţia infecţioase de la Dealu Mare avem 62 de persoane internate cu simptome de COVID, iar la Pucioasa capacitatea este aproape de maxim. Poate că mai sunt câteva locuri de cazare, problema se pune că nu mai avem personal pe care să putem să îl alocăm pentru a asigura tratamentul si asistenţa acestor bolnavi”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Numai într-o singură zi, din 51 de persoane cu simptome ale noului coronavirus care s-au prezentat la Unitatea de Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte au fost confirmate 19 cazuri.

„Dacă numărul persoanelor care se prezintă la camera de gardă creşte, vom avea o problemă de lipsa spaţiilor de cazare şi tratare. Nu o să putem să îi ţinem pe holurile spitalelor. Să ştiţi că am încercat să solicităm sprijin la judeţele limitrofe, toate sunt cu capacitatea aproape de maxim. M-a îngrijorat situaţia de vineri spre sâmbătă, am avut 51 de persoane prezentate la camera de gardă cu simptome de febră şi aşa mai departe, în urma testelor efectuate vreau să vă spun că 19 au fost confirmate cu COVID-19″, a precizat Oprea.

Acesta spune şi că ar trebui testat personalul din grădiniţe şi creşe.

„Mai trag un semnal de alarmă, s-au deschis grădiniţele şi creşele. Cât de inconştient poţi să fii să nu prevezi în cadrul normativ obligativitatea testării personalului care deserveşte aceste instituţii?! Este suficient să fie o singură persoană infectată, din personalul de deservire, care poate fi asimptomatică şi să ne trezim cu 40-50 de familii care trebuie să facă aceste teste, să stea în izolare, să facem toate procedurile”, susţine Alexandru Oprea.

Şi la nivelul Consilului Judeţean Dâmboviţa, o angajată de la Serviciul Achiziţii a fost depistată cu COVID-19, se afla în concediu medical, dar a venit la instituţie pentru a aduce o adeverinţă. Preşedintele CJ Dâmboviţa a precizat că s-a făcut dezinfecţie în clădire şi s-au identificat doi contacţi direcţi, care nu au simptome şi sunt în izolare la domiciliu.

„Există transmitere comunitară la nivelul judeţului Dâmboviţa, categoriile de vârstă sunt de la câţiva ani până la peste 80. Sunt persoane afectate din majoritatea localităţilor judeţului, nu mai putem vorbi de simple focare. Dacă în perioada de urgenţă aveam două, trei, patru cazuri, în ultima săptămână avem infectări la nivelul numerelor din două cifre„, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

error: Conţinut protejat !!