Dâmboviţa: Drum comunal impracticabil, opt case în pericol de a se dărâma şi familii evacuate din cauza alunecărilor

Dâmboviţa: Drum comunal impracticabil, opt case în pericol de a se dărâma şi familii evacuate din cauza alunecărilor

Şase familii au fost evacuate la Glodeni, opt case sunt în pericol de a se dărâma, un drum comunal este impracticabil, o conductă de apă s-a fisurat, reţeaua electrică a fost afectată din cauza alunecărilor de teren, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, remis, joi.

”În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în satul Guşoiu din comuna Glodeni s-au produs alunecări de teren, fiind afectate 8 gospodării (din care una nelocuită). Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Glodeni a dispus evacuarea a 6 familii (17 persoane) şi a bunurilor acestora, în locaţiile stabilite de CLSU”, se precizează în comunicat.

Prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), paza bunurilor familiilor evacuate va fi asigurată de cadre ale Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

ISU Dâmboviţa mai informează că a fost afectată şi reţeaua electrică la casele afectate de alunecarea de teren, echipele de la Electrica fiind pe teren pentru a remedia situaţia.

”Drumul sătesc pe care se face accesul la cele 8 gospodării este impracticabil (pe o lungime de cca. 800 m) pentru deplasarea mijloacelor auto (numai acces pietonal). Conducta de alimentare cu apă potabilă este fisurată, întrurupându-se alimentarea cu apă la gospodăriile afectate. A fost înştiinţată Compania de Apă Târgovişte, care urmează a interveni pentru alimentarea cu apă a zonei afectate”, precizează ISU Dâmboviţa.

Conform sursei citate, calea de acces în comuna Glodeni (DJ 716) este afectată de o alunecare de teren, o bandă de circulaţie fiind impracticabilă pentru circulaţia auto. Drumarii acţionează în teren pentru remedierea provizorie a situaţiei.

Alunecările de teren au mai afectat în Glodeni o suprafaţă de circa 20 de hectare grădini agricole şi cu pomi fructiferi.

În cursul zilei de joi la faţa locului se va deplasa comisia de specialişti formată prin ordin al prefectului pentru evaluarea pagubelor produse în urma alunecărilor de teren, dar şi o comisie de specialişti din ţară, care va realiza un studiu la faţa locului, urmând a face recomandări pentru atenuarea efectelor de alunecare.

Alunecarea de teren este monitorizată permanent de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Văleni şi ISU Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!