Dâmboviţa: Ionuţ Cocoş, din Ialomiţa, câştigătorul Festivalului „Ileana Sărăroiu”

Câştigătorul Festivalului-concurs naţional ”Ileana Sărăroiu”, ce a avut loc, la Târgovişte, în perioada 18-19 noiembrie, este Ionuţ Cocoş, din Ialomiţa.

Celelalte premii au fost obţinute de: Premiul I – Alexandru Simona (comuna Dideşti, judeţul Teleorman) Premiul II – Pieleanu Florin Adrian (comuna Băbăiţa, judeţul Teleorman) Premiul III – Stoica Maria Valentina (comuna Dobra, judeţul Dâmboviţa).

Festivalul s-a încheiat, duminică, cu două recitaluri extraordinare: Nicolae Furdui Iancu şi Ansamblul „Haiducii” din Raionul Ialoveni (Republica Moldova).

Juriul a fost condus de Nicolae Furdui Iancu, cel care a susţinut şi un recital, duminică, alături de Ansamblul folcloric „Haiducii” din Raionul Ialoveni (Republica Moldova). Acompaniamentul celor două seri de festival a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia” condusă de Ionuţ Dumitrescu. Pe scenă a urcat şi marele tenor Florin Georgescu.

Pe 25 septembrie 1936 s-a născut Ileana Sărăroiu, cea care avea să rămână, alături de Maria Lătăreţu, Maria Tănase şi Ioana Radu, în galeria selectă a marilor interprete de muzică populară românească. A copilărit în localitatea Valea Voievozilor, într-o familie săracă, iar la vârsta de 11 ani, urca pe scena căminului cultural din satul natal, urmând ca apoi să cânte şi la Casa Culturală din Târgovişte.Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!