Dâmboviţa: Licenţe de transport retrase firmei Atyc din cauza neregulilor

Dâmboviţa: Licenţe de transport retrase firmei Atyc din cauza neregulilor

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a hotărât retragerea licenţelor de transport pe unele trasee firmelor Grup Atyc şi Girueta Tour(ambele aparţinând familiei Grigore şi având aceeaşi adresă pe T. Vladimirescu, Târgovişte) din cauza neregulilor în transportul de persoane.

Traseele sunt: Târgoviște-Răzvad-Moreni (Atyc), Moroeni-Doiceşti-Târgoviște (Atyc) și Găești –Vişina- Răscăieți (Girueta).

Cele mai grave probleme constatate sunt neefectuarea unor curse, folosirea altor maşini decât cele cu care firmele au câştigat licenţa de transport, starea tehnică necorespunzătoare a maşinilor, condiţiile oferite călătorilor.

Conform procedurii, consiliul judeţean va înainta propunerea de retragere a licenţelor Autorităţii Rutiere Române, care decide în acest domeniu.

”Le-am spus mereu să îşi rezolve problemele: trebuie să ai maşina cu care ai licitat, trebuie să aibă calitatea tehnică corespunzătoare, trebuie să ai oameni care îl respectă pe călător şi îl duce în condiţii bune la locul de destinaţie. Asta este discuţia de fond. Ori îi apărăm noi şi ei continuă să îşi bată joc de cetăţeni sau apărăm pe cetăţeni şi retragem licenţele la cei care nu sunt serioşi. Eu am optat pentru apărarea cetăţeanului. Sunt copiii noştri care nu ajung la şcoală sau care îngheaţă în autogări, care îngheaţă în câmp, cum i-a lăsat acum doi ani la Dragodana în câmp două ore. Nu mai putem să ne facem că nu vedem lucrurile astea!”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a adăugat că va supune votului consilierilor judeţeni, luna viitoare, retragerea şi a altor licenţe de transport.

Nu este prima dată când preşedintele CJ Dâmboviţa propune retragerea licenţei de transport firmei Atyc, dar până acum nu s-a obţinut majoritatea de voturi.

La şedinţa de vineri au votat pentru retragerea licenţei Atyc pe traseele enunţate mai sus consilierii PSD, precum şi vicepreşedintele consiliului Marin Antonescu şi au fost împotrivă sau s-au abţinut cei din PNL.

Astfel, au votat împotriva retragerii licenţei Jean Popescu, Gabriel Grozavu, Maria Cristea, Dragoș Paraschiv, Claudiu Vasile, Petre Marin, Adrian Mocanu, Ovidiu Nițoi. S-au abţinut Neli Ion, Teodor Buta, Ion Sorin și Nicolae Vlădescu.

vot-cj4 Comentarii

 1. Avatar
  DINUT GHEORGHE septembrie 28, 2015

  SA VINA TRENUL DE LA TARGOVISTE ,,PUCIOASA ,PITROSITA APOI PANA LA SINAIA

 2. Avatar
  jon septembrie 28, 2015

  un angajat a lu grigore castiga mai mult ca un director,a belit pula tutuianu din asta i se trage

 3. Avatar
  Ion septembrie 28, 2015

  Si in judetul Bacau microbuzele firmei Critrans pe ruta Bacau-Racatau circula de foarte multe ori cu un numar urias de calatori in picioare. Povestea dureaza de 4 ani si nu s-a intamplat nimic. Politia doarme. Astazi, 28.09.2015, spre exemplu, intr-un microbuz cu 16 locuri, 11 calatori au fost obligati sa stea in picioare.

 4. Avatar
  Paiu Cristian octombrie 06, 2015

  Daca vreti sa stiti si pe zona Finta catre Ploiesti patronul Grigore Catalin isi bate joc de noi.M-am intalnit o singura data cu el personal in zona Ploiestiului si i-am spus situatiile.Ploiesti-Finta,in bilet costa 7 lei,pe cand Targoviste-Finta costa 10 lei.Intre aceste 2 distante nu e diferenta mai mare de 8 km.Cand astept de multe ori cursa Grup Atyc care pleaca la ora 20 din Targoviste cu trecere prin comuna Finta in jurul orei 21 si sosire in Ploiesti la ora 21:38,de multe ori soferii care sunt din zona si efecueaza aceasta cursa se limiteaza in Finta sau Pastarnacu mintindu-i pe calatori,ca nu au de ce sa circule daca nu au un minim de clienti.In afara de acest fapt,pe traseul Ploiesti-Finta-Targoviste-Barbuletu,nu se respecta din Ploiesti,sambata si duminica plecarile de la orele 12:20 si 17:30,dar nici cursele inverse care trebuie sa vina spre Ploiesti pentru a le efectua pe acestea.Aceasta tot ca sa minta soferii ca nu au calatori.Nu mai are rost sa spun,dar trebuie sa spun,faptul ca pe aceste doua trasee,evaziunea fiscala este la ea acasa,prin faptul ca multi soferi nici nu emit bilete de calatorie in schimbul banilor taxati.La cursa care pleaca spre Barbuletu din Ploiesti la ora 15:40,multi soferi fie nu vor sa o efectueze,fie pleaca mai devreme decat trebuie,iar multi nu ne putem incadra de multe ori sa prindem cursa respectiva,pentru ca fiecare sofer pleaca dupa bunul sau plac din capatul de linie.Poate afla si mai-marii Grup Atyc,prin acest comentariu si le solicit sa intensifice cat mai des si in cat mai multe zone inspectiile pe aceste doua trasee,pentru a se convinge ca eu nu mint.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!