Dâmboviţa: Reţinut în dosarul fraudelor economice în domeniul asigurărilor

Dâmboviţa: Reţinut în dosarul fraudelor economice în domeniul asigurărilor

Un tânăr de 26 de ani, membru al grupării infracţionale din dosarul fraudelor economice în domeniul asigurărilor, a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat instanţei, marţi, cu propunere de arestare preventivă, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

În perioada 2011-2013, mai multe persoane ar fi înscenat accidente rutiere prin întocmirea de acte în fals, pe baza cărora ar fi fost întocmite şi avizate documente de daună, beneficiind astfel de despăgubiri de peste 175.000 de euro.

[spoiler title=”Comunicat IJP Dâmbovița (click pentru textul integral)” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Nr.  540 din 08 iulie 2014

ŞTIRE DE PRESĂ

 Bănuit de fraude economice în domeniul asigurărilor, reţinut

 La data de 11 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au destructurat o grupare infracţională, specializată în comiterea de înşelăciuni în dauna societăţilor de asigurare-reasigurare.

În urma investigaţiilor efectuate, a reieşit faptul că, în perioada 2011-2013, mai multe persoane ar fi înscenat accidente rutiere prin întocmirea de acte în fals, pe baza cărora ar fi fost întocmite şi avizate documente de daună, beneficiind astfel de despăgubiri de peste 175 000 de euro.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au fost conduse 18 persoane pentru audieri.

Dintre aceştia, doi bărbaţi, de 38 şi 41 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, şi fiind prezentaţi instanţei de judecată, pe numele acestora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii au continuat cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale în cauză, fiind extinse cercetările faţă de un tânăr, de 26 de ani, un alt membru al acelei grupări infracţionale.

Acesta fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi, 08 iulie 2014, urmează să fie prezentat Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al   D.O.S, D.I.P.I  şi S.R.I.

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!