Dâmboviţa: Un chioşc de lemn va fi amplasat pe Platoul Prefecturii

chiosc-platou-prefectura

Un chioşc de lemn, unde va funcţiona un centru de informare şi promovare turistică, va fi construit de Primăria Târgovişte, în acest an, cu fonduri europene pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa.

Construcţia va strica aspectul zonei centrale.

Valoarea proiectului este de aproape 600.000 de lei.

Locația aleasă pentru construcția acestui obiectiv a fost criticată dur, miercuri, de prefectul de Dâmboviţa.

”Este o rușine pentru municipiul Târgoviște acest punct de informare turistică. L-a plantat cineva ca nuca-n perete! Nu știu ce consiliu local a putut să aprobe, să strice toată simetria acestei piețe care este de atâţia ani făcută şi care urma să intre în reabilitare. Să facă o pleașcă în mijloc aici! Un punct de informare. Este o mizerie ce se întâmplă și este un dezastru Nu se controlează treburile acolo. Vine Primăria Târgovişte şi pune un chioşc de lemn de 6 miliarde de lei. Nu putem doar să ne mai gândim cum să mai furăm bani!? Cu 6 miliarde de lei vechi un om sănătos îşi face o casă, dom’le, nu poţi să faci doar trei lemne. Să vedeţi cum arată!”, a spus prefectul Ioan Marinescu.

Acesta a adăugat că va verifica documentele privind construcţia şi, dacă va putea, va suspenda autorizația de construcție.

”Nu ne putem bate joc de orașul ăsta! De aia arată așa, sunt construcții aiurea în oraș! Peste tot turnuri, turnulețe, n-avem o linie, n-avem o viziune. Interveniți cu amenzi! Casa Dâmbovițeană o să pice, o să omoare pe cineva acolo! E privată firma, dați-i amenzi în fiecare zi (…) Să fim responsabili cu toții!”, a mai spus, la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic, prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu.

Punctul de Informare Turistică din Târgovişte este o investiţie derulată prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Conform proiectului, perioada de implementare era de 8 luni, respectiv 14.11.2014 – 13.07.2015. Construcţia chioşcului începe însă abia acum, în luna septembrie, după ce ar fi trebuit să fie gata.

centru informare turistica2

model centru informare turistică

 2 Comentarii

  1. Avatar
    enache lucian septembrie 17, 2015

    Prefectul are rolul de a verifica legalitatea actelor emanate de administratiile locale nu as da cu parerea despre toate cele.Daca era vorba de Hotarari ilegale ale Consiliului Local Targoviste le puteati ataca in contencios administrativ .In rest numai bine

  2. Avatar
    enache lucian septembrie 17, 2015

    In ultimii trei ani prefectul a fost pus de PSD. Presedubtele de Consiliu jJudetean a fost domnul Tutuianu PSD . Daca ceva a fost ilegal ia acel proiect de ce nu ati reactionat pana acum. Abia la termenul final de implementare a proiectului v -ati trezit.Ati avut reprezentant in executivul primariei Targoviste din 2012 pana acum nu va zis nimic cum ii pacalim pe europeni ca sa facem un chiosc din aur in buricul targului.. Aveti grija daca trageti de un fir ca nu stiti cui i se desira chilotii domnule prefect.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!