Deţinutul de la Penitenciarul Găeşti evadat de la un punct de lucru a fost prins

Deţinutul de la Penitenciarul Găeşti evadat de la un punct de lucru a fost prins

Deţinutul de la Penitenciarul Găeşti, judeţul Dâmboviţa, care a evadat, marţi, în jurul prânzului, de la un punct de lucru din Băleni, a fost prins, informează IPJ Dâmboviţa.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost prins în localitatea dâmboviţeană Comişani. Acesta urmează să fie dus de la sediul IPJ Dâmboviţa la Penitenciarul Găeşti.

Cel care a evadat executa o pedepsă privativă de libertate, în regim deschis, pentru o perioadă de 1 an, pentru furt. El a plecat de la o societate comercială din Băleni, unde desfăşura activităţi lucrative, fără a mai reveni la unitatea de penitenciar. În căutarea sa au fost mobilizate forţe de ordine de la nivelul penitenciarului, Poliţiei şi Jandarmeriei.

„Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele producerii evenimentului. Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se arată într-un comunicat al Penitenciarului Găeşti.

error: Conţinut protejat !!