Dracula Mountain Bike Race, duminică, la Târgovişte (foto)

mountain-bike-race-04

Foto: Marius Mititelu

Circa 150 de concurenţi participă, duminică, la Dracula MNB Race Dracula, competiţie organizată de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgovişte.

”Sunt foarte mulţi târgovişteni care practică ciclismul, în diferitele lui forme. Este vorba de Dracula MTB Race, este o competiţie pusă în practică de Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, de Geo Badea. Primăria Târgovişte este partener al evenimentului. Participarea este naţională, sper să participe şi cât mai mulţi târgovişteni şi să fie un eveniment care să ne facă să ieşim mai mult din case, pe bicicletă”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

Organizatorii spun că intenţionează, prin această competiţie, atât promovarea sportului, cât şi a obiectivelor turistice din zona Târgoviştei.

mountain-bike-race-02

”Intenţia noastră este de a promova atât sportul în sine, cât şi obiectivele turistice, turistico-religioase pe la care vor trece concurenţii, respectiv Complexul Muzeal Curtea Domnească – care este şi partenerul nostru, mănăstirile Gorgota, Viforâta şi Dealu. Practic, traseul de mountain bike include în circuitul său vizita la aceste obiective. Bine, nu ne închipuim acum că este o vizită la care ciclistul se dă jos de pe bicicletă şi vizitează acele obiective, ci numai faptul că va trece pe acolo. Noi sperăm să revină concurenţii şi însoţitorii acestora împreună cu prieteni sau rude la aceste obiective din zona Târgoviştei”, a afirmat Geo Badea, reprezentant al organizatorilor.

Acesta a explicat şi care este traseul competiţiei.

mountain-bike-race-01

”Startul se va da de la Complexul Muzeal Curtea Domnească, se va intra pe Aleea Mănăstirii, accesul continuă pe Gura Văii, se va ieşi pe platoul din spatele Mănăstirii Dealu, de aici se va coborî în Gorgota şi se va trece pe la Mănăstirea Gorgota, urmează zona islazului din satul Viforâta din comuna Aninoasa, de aici vom merge pe drumul sondelor din zona islazului din comuna Glodeni, de unde vom reveni în Aninoasa şi vom coborî la Mănăstirea Viforâta, se va urca din nou pe platoul Mănăstirii Dealu, apoi pe Valea Sasului şi apoi pe Aleea Sinaia la Complexul Curtea Domnească”, a precizat Leo Badea.

mountain-bike-race-03

Traseul are o lungime de 35 de kilometri, o diferenţă de nivel în urcare de 800 de metri. Categoriile sunt: elită, unde vor participa numai concurenţi care sunt afiliaţi la cluburi de specialitate; pentru hobby  sunt categorii la masculin şi feminin, între 18 şi 35 de ani la o categorie şi plus 35 de ani la cealaltă categorie.

Taxa este de 90 de lei. Premiile concursului sunt de la 100 la 800 de lei, precum şi produse sportive.


sursa video: Geo Badea

error: Conţinut protejat !!