#europarlamentare2019 Dâmboviţa: Dosare penale întocmite de poliţişti în urma sesizării unor neregului

#europarlamentare2019 Dâmboviţa: Dosare penale întocmite de poliţişti în urma sesizării unor neregului

Poliţia a anunţat, duminică, la ora 13.00, că nu au fost incidente majore în prima parte a zilei de duminică la vot.

Poliţiştii dâmboviţeni au întocmit mai multe dosare penale în urma sesizărilor primite.

IGPR a anunțat care sunt neregulile semnalate în Dâmboviţa:

  • În comuna Ciocănești, județul Dâmbovița, o persoană a sesizat faptul că mai mulți membri ai unui partid politic transportă alegători către secțiile de votare. În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că fapta sesizată nu se confirmă.
  • În Municipiul Târgoviște, a fost depusă o sesizare potrivit căreia un cetățean nu ar fi fost lăsat de președintele secției de votare să-și exercite dreptul la vot. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.
  • În județele Dâmbovița și Vrancea, s-au întocmit două dosare penale pentru furt după ce alegătorii au plecat din secțiile de votare cu ștampilele cu mențiunea VOTAT. Ștampilele au fost recuperate.
  • Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de către președintele unei secții de votare cu privire la faptul că doi tineri i-au spus că li s-ar fi oferit bani pentru a vota. In cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor. În timpul audierii, tinerii au susținut că a fost vorba de fapt de o glumă.
error: Conţinut protejat !!