EXCLUSIV: Târgoviştea, confundată cu Alexandria în PIDU-ri

alexandria-targoviste-pidu

Municipiul Târgovişte este confundat cu Alexandria în documentele de la PIDU-ri (Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană), unii putând chiar să creadă că au fost copiate pasaje din documentaţia de la Alexandria.

În pagina 130 din ”părţi scrise caiete de sarcini specialităţi Zona B” a PIDU Târgovişte, document ce se află postat pe pagina de internet a Primăriei Târgovişte, se vorbeşte despre ”proiect tehnic şi caiete de sarcini pentru extindere iluminat public stradal – municipiul Alexandria”.

Documentul este realizat de Blom România şi verificat de Chirică C. Anton – inginer verificator proiecte.

alexandria-1

Proiectul de finanţare al PIDU-rilor din Târgovişte a fost semnat în septembrie 2010 de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

În 2013 au început lucările la PIDU-ri.

Deci trei ani le-a luat firmelor specializate şi Primăriei Târgovişte să realizeze documentaţia necesară proiectului european şi să desfăşoare procedurile de achiziţie. Documentele proiectului au trecut prin mai multe mâini: proiectant, firmă care a verificat, constructor, manager de proiect, echipa de implementare proiect şi cu toate astea apar greşeli impardonabile.

E greu de spus de ce firma specializată a confundat Târgoviştea cu Alexandria.

blom-terasamente

prima pagină a documentului

Mai mult, proiectantul a ”pierdut” două străzi, astfel în februarie 2015 consilierii locali din Târgovişte au aprobat alocarea sumei de 2,5 milioane de lei din bugetul local pentru lucrări pe aceste străzi din PIDU B. Dacă proiectantul şi-ar fi făcut bine treaba, banii nu ar mai fi cheltuiţi din taxele şi impozitele locale ale târgoviştenilor, ci din fonduri europene.

”Proiectul la PIDU-rile din Târgovişte, cam prost”, spunea anul trecut city managerul municipiului Târgovişte, Gabriel Cioacă.8 Comentarii

 1. Avatar
  dorel martie 04, 2015

  domnilor, parerile date asupra unor lucruri pe care nu le cunoasteti, chiar daca nu va cere nimeni parerea, sunt impardonabile!
  a se vedea cele doua pagini ce fac parte din documente diferite…. unul referindu-se la partea de iluminat public iar celalalt la terasamente, categorie de lucrari aferente drumurilor

  • Avatar
   stiridb.ro martie 04, 2015

   În stire, daca sunteti atent, este un link catre documentul in cauza. De asemenea se precizează numele documentului, care se regaseste pe pagina de internet a Primariei Targoviste si poate fi descarcat spre analiza. Ambele imagini sunt din acest document. Iar despre cerutul parerii nu va explic eu acum rolul presei. O zi buna!

   • Avatar
    dorel martie 04, 2015

    presa ar trebui sa interpreteze faptele care se intampla in jurul nostru, nu sa emita pareri despre lucruri destul de tehnice dealtfel, pe care nu cred ca are capacitatea de ale intelege.
    de aceea nu am facut referire la autenticitatea documentului – prezentandu-ni-se de fapt, doua parti ale acestuia care fac referire la lucruri diferite – interpretarea fiind astfel defectuoasa

    • Avatar
     stiridb.ro martie 04, 2015

     Usor, usor incepeti sa intelegeti cate ceva. Deci v-ati lamurit ca e un singur document, ambele imagini fiind din el. Despre ce face si ce ar trebui sa faca presa nu are rost sa vorbim aici. Ce e atat de tehnic in a scrie Alexandria in loc de Targoviste?

    • Avatar
     stiridb.ro martie 04, 2015

     Va deranjeaza ca s-a gresit in documentul din PIDU sau ca s-a descoperit greseala de catre presa? 🙂

 2. Avatar
  Mihai martie 04, 2015

  Ha ha! Au scris Alexandria in loc de Targoviste si o dau ca nu putem sa intelegem noi tehnicitatea documentului!

 3. Avatar
  unu martie 04, 2015

  SOC SI GROAZA….TEHNICITATEA CONSTA IN FAPTUL CA DVS PREZENTATI UN DOCUMENT DIN PARTEA DE ILUMINAT SI FACETI TRIMITERE CATRE O PERSOANA…VERIFICATOR CHIRICA C ANTON CARE DIN CATE SE VEDE, ESTE PE SPECIALITATEA DRUMURI. MAI DOCUMENTATI-VA CAND FACETI COMENTARII ASUPRA UNOR LUCRURI PE CARE NU LE STAPANITI….

  • Avatar
   stiridb.ro martie 04, 2015

   :)) repet, ÎN PIDU al municipiului Târgovişte ÎN LOC DE TÂRGOVIŞTE SCRIE ALEXANDRIA. ce nu e clar? Documentul este întocmit de Blom şi verificat de Chirică C. Anton, inginer verificator proiecte. Chiar nu vă e niciun pic de ruşine? Nu are nicio legătură cu nicio parte a documentului. Dar dacă aţi insistat o să cer lămuriri de la primărie şi instituţii abilitate în derularea proiectului european despre neregulile de proiectare. În ştire sunt date prima pagină a documentului şi pagina 130 a aceluiaşi document unde se regăseşte greşeala.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!