Festival ”Ileana Sărăroiu”, la Târgovişte, 20-22 noiembrie

ileana-sararoiu

Festivalul concurs naţional ”Ileana Sărăroiu”, aflat la a treia ediţie, va avea loc în perioada 20-22 noiembrie, la Târgovişte.

”Festivalul îşi doreşte să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerilor elevi şi absolvenţi ai şcolilor populare de arte și alte unități de învățământ vocațional – artistic, cultivarea interesului tinerilor interpreţi pentru cântecul popular, pentru culegerea cântecelor vechi şi preluarea lor în repertoriile proprii, prin interpretarea în stil personal, încurajarea dialogului cultural, a cunoaşterii specificului local şi a apariţiei de noi forme de exprimare artistică”, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Concursul cuprinde secţiunea solişti vocali. Se pot înscrie la concurs elevii şi absolvenţii şcolilor populare de arte și alte unități de învățământ vocațional – artistic. Câştigătorii celor două ediţii anterioare nu mai pot participa la concurs.

”Fiecare concurent va prezenta în concurs două melodii: o doină sau o baladă (fără acompaniament) şi un cântec cu acompaniament orchestral, ambele reprezentând zona etnofolclorică din care provine (piese culese sau repertoriu personal) şi va purta costumul autentic al zonei pe care o reprezintă”, se mai arată în comunicatul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Profesionistă „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Se pot înscrie concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani.

Organizatorii mai informează că persoanele interesate să participe la concurs trebuie să trimită fişele de participare până la data de 2 noiembrie 2015, pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, telefon – fax:  0245 613112, E-mail: office@cjcd.ro. Fişele de concurs vor fi vizate de instituţia pe care o reprezintă.

Participanţii din judeţul Dâmboviţa se vor prezenta vineri, 20 noiembrie 2015, până la ora 13:00, la Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, având asupra lor actul de identitate, iar participanţii din celelalte judeţe se vor prezenta sâmbătă, 21 noiembrie 2015, până la ora 10:00, la Liceul de Artă “Bălaşa Doamna” din Târgovişte, Str. Pârvan Popescu, Nr. 60, având asupra lor actul de identitate.

 

Programul festivalului

VINERI, 20 NOIEMBRIE 2015

13.00 – 15.00 Preselecţie participanţi din judeţul Dâmboviţa

17.00 – 18.00 Repetiţii

SÂMBĂTĂ, 21 NOIEMBRIE 2015

10.00 – 11.00 Preselecţie participanţi din afara judeţului Dâmboviţa

11.00 – 14.00 Repetiţii cu orchestra – concurenţii

16.00 – 17.00 Repetiţii cu orchestra – artiştii în recital

17.00 Concurs şi spectacol

DUMINICĂ, 22 NOIEMBRIE 2015

11.00 – 13.00 Repetiţie cu orchestra – concurenţii din gală

16.00 – 17.00 Repetiţii cu orchestra – artiştii din recital

17.00 Premiere, gală şi spectacol.

 

Organizatorul Festivalului ”Ileana Sărăroiu” este Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.1 Comentariu

  1. Avatar
    BAESCU ION octombrie 25, 2015

    Ma bucur enorm pentru initiativa si pentru festivalul care poarta numele marei interprete Ileana Sararoiu . Melodiile marei interprete ne-au mingiat si ne mingaie sufletele . Nu am cuvinte sa o descriu ca om si ca inerpreta . Am avut norocul si sansa sa o cunosc personal si sa cintam impreuna la petreceri si restaurante pe litoral . Aborda cu atita valoare si usurinta orice repertoriu . Creea o atmosfera plina de energie pozitiva era plina de viata si presara programul cu glume , buna dispozitie incit era asa de iubita de facea neicapatoare restaurantele , terasele si salile de spectacol unde sustinea recitaluri . Mi-ar face odeosebita placere si onoare sa pot participa la invitatia dumneavoastra in recital cu un colaj cu trei melodii din repertoriul marei inerprete .

    Nelu Baescu Eforie – Nord 0733 764 252

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!