Florin Popescu a fost condamnat la doi ani cu executare, decizia nu e definitivă

Florin Popescu a fost condamnat la doi ani cu executare, decizia nu e definitivă

Deputatul independent de Târgovişte Florin Popescu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizia nu este definitivă, informează, vineri, Antena3.

Este o decizie în primă instanţă luată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea magistraţii au dispus şi confiscarea a 485.000 de lei din conturile lui Florin Popescu, pentru că atât ar fi valorat puii pe care i-ar fi pretins de la o firmă pentru ca mai apoi să îi ofere drept cadouri electorale.

În dosar sunt acuzaţii de folosirea influenţei de lider politic, acuzaţii pe care deputatul Florin Popescu le-a negat.

Este prima soluţie a judecătorilor, iar Florin Popescu o poate ataca.

Potrivit procurorilor DNA, la sfarsitul lunii martie 2012, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si din cea de presedinte al organizatiei judetene PDL, Florin Popescu i-ar fi cerut administratorului S.C. Avicola Crevedia S.A. si SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012, se arata in cererea DNA adresata Parlamentului pentru incuviintarea arestarii preventiva in cazul lui Popescu.

„In scopul impiedicarii descoperirii faptei de coruptie, administratorul a livrat produsele, in pungi neinscriptionate, din spatiul de depozitare al SC Antrepozite Frigorifice P.G.A. SRL inchiriat si folosit de SC Synergy Invest SRL”, se mai arata in cererea DNA .

Potrivit DNA, pentru a elimina riscul descoperirii faptei de coruptie, auditorul financiar i-a comunicat martorului ca puii sunt destinati unei actiuni caritabile organizata de Consiliul Judetean Dambovita sub coordonarea lui Popescu.

error: Conţinut protejat !!