GAL Titu a lansat strategia de dezvoltare locală

GAL Titu a lansat strategia de dezvoltare locală

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) Titu a lansat, luni, la sala de şedinţe a Primăriei Titu, strategia de dezvoltare locală.

Preşedintele GAL Titu este Ion Nicolae. Din asociaţie fac parte şapte localităţi: Titu, Braniştea, Odobeşti, Corbii Mari, Costeştii din Vale, Potlogi şi Poiana.

gal titu

Priorităţile de dezvoltare ale GAL Titu sunt structurate pe domenii:

-infrastructură fizică rurală (transport – modernizarea căilor de acces şi amenajarea de trotuare, borduri, spaţii verzi, acostamente etc; dezvoltarea infrastructurii rutiere agricole)

-agricultură (modernizarea exploataţiilor agricole, în special a celor din sectorul culturilor vegetale; instalarea tinerilor fermieri, în special în sectorul culturilor vegetale; sprijin privind îmbunătățtirea procesării și marketingului produselor agricole și forestiere, precum și dezvoltarea economică a teritoriului)

– turism

-mediu de afaceri (sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi din domenii non-agricole)

-cooperarea cu alte GAL-uri (înfiinţarea unui circuit turistic cultural, având ca puncte comune siturile arheologice şi monumentele istorice, culturale şi arhitecturale; organizarea în comun a evenimentelor culturale specifice)

Prima sesiune de apeluri de proiecte în cadrul GAL Titu s-a desfășurat în perioada 28 august – 10 octombrie 2013. Au fost depuse 12 proiecte şi selectate şapte. Cele şapte sunt: unul pe Măsura 112 – instalarea tinerilor fermieri, fiind solicitate fonduri nerambursabile de 12.000 pentru instalarea unui tânăr fermier în ferma proprie din comunele Potlogi; un proiect cu o valoare nerambursabilă solicitată de 43.095 euro, reprezentând 40% din valoare eligibilă a proiectului, ce prevede achiziția de  mașini și utilaje agricole pentru  modernizarea  unei exploatații agricole private, în comuna Poiana; cinci proiecte cu o valoare nerambursabilă totală solicitată de 899.973 euro pentru modernizarea drumurilor, străzilor și ulițelor în comunele Corbii Mari, Costeștii din Vale, Odobești, Poiana, Potlogi.

drum gal titu

Cea de-a doua sesiune de apeluri de proiecte se desfășoară în perioada 05 noiembrie – 05 decembrie 2013, iar fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 984.000 euro.

Cei care doresc mai multe informaţii le pot obţine pe site-ul galtitu.ro

La lansarea strategiei GAL Titu de luni au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Ioan Marinescu, viceprimarul oraşului Titu,Vlad Oprea, şi primarii comunelor care fac parte din grupul de acţiune locală.

error: Conţinut protejat !!