GAL Titu a lansat strategia de dezvoltare locală

GAL Titu a lansat strategia de dezvoltare locală

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) Titu a lansat, luni, la sala de şedinţe a Primăriei Titu, strategia de dezvoltare locală.

Preşedintele GAL Titu este Ion Nicolae. Din asociaţie fac parte şapte localităţi: Titu, Braniştea, Odobeşti, Corbii Mari, Costeştii din Vale, Potlogi şi Poiana.

gal titu

Priorităţile de dezvoltare ale GAL Titu sunt structurate pe domenii:

-infrastructură fizică rurală (transport – modernizarea căilor de acces şi amenajarea de trotuare, borduri, spaţii verzi, acostamente etc; dezvoltarea infrastructurii rutiere agricole)

-agricultură (modernizarea exploataţiilor agricole, în special a celor din sectorul culturilor vegetale; instalarea tinerilor fermieri, în special în sectorul culturilor vegetale; sprijin privind îmbunătățtirea procesării și marketingului produselor agricole și forestiere, precum și dezvoltarea economică a teritoriului)

– turism

-mediu de afaceri (sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi din domenii non-agricole)

-cooperarea cu alte GAL-uri (înfiinţarea unui circuit turistic cultural, având ca puncte comune siturile arheologice şi monumentele istorice, culturale şi arhitecturale; organizarea în comun a evenimentelor culturale specifice)

Prima sesiune de apeluri de proiecte în cadrul GAL Titu s-a desfășurat în perioada 28 august – 10 octombrie 2013. Au fost depuse 12 proiecte şi selectate şapte. Cele şapte sunt: unul pe Măsura 112 – instalarea tinerilor fermieri, fiind solicitate fonduri nerambursabile de 12.000 pentru instalarea unui tânăr fermier în ferma proprie din comunele Potlogi; un proiect cu o valoare nerambursabilă solicitată de 43.095 euro, reprezentând 40% din valoare eligibilă a proiectului, ce prevede achiziția de  mașini și utilaje agricole pentru  modernizarea  unei exploatații agricole private, în comuna Poiana; cinci proiecte cu o valoare nerambursabilă totală solicitată de 899.973 euro pentru modernizarea drumurilor, străzilor și ulițelor în comunele Corbii Mari, Costeștii din Vale, Odobești, Poiana, Potlogi.

drum gal titu

Cea de-a doua sesiune de apeluri de proiecte se desfășoară în perioada 05 noiembrie – 05 decembrie 2013, iar fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 984.000 euro.

Cei care doresc mai multe informaţii le pot obţine pe site-ul galtitu.ro

La lansarea strategiei GAL Titu de luni au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Ioan Marinescu, viceprimarul oraşului Titu,Vlad Oprea, şi primarii comunelor care fac parte din grupul de acţiune locală.Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!