Grădiniţa din Mătăsaru, inaugurată în prezenţa ministrului Educaţiei

tutuianu-pricopie-matasaru

Grădiniţa din Mătăsaru, satul Creţuleşti, a fost inaugurată joi, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie. Este o investiţie de aproape 800.000 de lei, din fonduri guvernamentale. Execuţia lucrării a început din 2008, iar primarul localităţii a precizat a durat şase ani construcţia clădirii din cauza lipsei fondurilor. Clădirea are două clase de curs, iar la acestă grădiniţă vor veni 52 de copii.

”Mă uit la acești copii și sunt convins că se vor bucura de această investiție. Dar înainte de a vorbi despre această clădire, cred că este bine să discutăm despre politica pe care actualul Guvern, Ministerul Educației, Ministerul Dezvoltării o au în domeniul infrastructurii școlare (…). Avem peste 1.600 de obiective începute de-a lungul timpului și neterminate. Asta înseamnă că avem 1.600 înmulțit cu 300, 400 de copii, depinde de aria care acoperă o școală, care nu au condițiile necesare. De aceea, primul ministru, în ianuarie 2013, a cerut ca problema infrastructurii școlare să fie abordată în mod coerent, anume de către autoritățile locale, cu finanțare de la Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Dezvoltării și, evident, cu asistența și sprijinul necesar din partea Ministerului Educației”, a spus Pricopie.

Acesta a explicat că la acest moment se finanţează 500 de obiective de infrastructură şcolară cu fonduri europene, iar termenul de finalizare a acestora este anul viitor.

pricopie-panglica

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Aici undeva era sediul vechi al primăriei, cred că era cel mai insalubru sediu de primărie din judeţ. L-am rugat pe domnul primar să găsim o soluţie să ne mutăm de aici, ne-am mutat. Ne-am mutat într-un sediu de primărie care are și el nevoie de amenajări, dar este unul civilizat. Și, de atunci, eu cred că am încercat să aduc localitatea Mătăsaru pe drumul cel bun. Din păcate, din 2005 până în 2012, domnul primar a prins două mandate în care a fost primar de Opoziție și în care nimeni nu l-a ajutat. Ce-am făcut de-atunci până astăzi? Ne-am mutat în primărie nouă, finalizăm astăzi grădinița, pe bani de la Guvernul Victor Ponta, prin Ordonanța 28/2013, microbuz nou la școală. Tot astăzi vom inaugura lucrările de extindere a rețelei de apă”, a spus Ţuţuianu.

Acesta i-a cerut primarului din Mătăsaru să finalizeze lucrările de amenajare a curţii grădiniţei.

”Pentru a evita comunicări greşite, veţi vedea grădiniţa nu are mobilierul adus pentru că este mobilier nou în locul unde funcţionează acum grădiniţa, în cursul zilei de mâine după amiază şi sâmbătă se vor face toate amenajările (…). Îl rog pe domnul primar să continue cu amenajarea curţii, amenajarea şanţurilor, cu toaletarea copacului de aici, cu amenajarea magaziei de lemne, cu scosul ţevilor de acolo, iar gardul ăsta să îl văd într-o săptămână alb şi reparat pe zonele unde trebuie reparat, asta e chestiune de gospodărie locală, nu de alocare de fonduri de undeva”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

probleme

error: Conţinut protejat !!