Inspector de la Finanţele Publice Dâmboviţa, prins luând mită

Inspector de la Finanţele Publice Dâmboviţa, prins luând mită

UPDATE 7 octombrie: Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a inspectorului de la Finanțe Publice Dâmbovița, Radu Gheorghe.

Un inspector din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița a fost prins în flagrant, marţi, în timp ce lua mită de la un întreprinzător căruia i-a cerut 2.500 de lei, dar şi legume, ”în sensul favorizării în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă”.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.10.2015, ora 19:45, până la data de 07.10.2015, ora 19:45, a inculpatului Radu Gheorghe, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat DNA.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, în calitate de inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunțător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranșă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.

Conform DNA, în același context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare cea de-a doua tranșă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Radu Gheorghe i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 07 octombrie 2015, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!