Ionuţ Săvoiu (deputat PSD): E necesară reluarea transportului feroviar de călători de la Târgovişte spre Pietroşiţa şi Ploieşti

Ionuţ Săvoiu (deputat PSD): E necesară reluarea transportului feroviar de călători de la Târgovişte spre Pietroşiţa şi Ploieşti

Reluarea transportului feroviar de călători pe rutele Târgovişte – Ploieşti şi Târgovişte – Pietroşiţa este necesară, iar factorii responsabili se vor implica în acest sens pentru a obţine un răspuns favorabil de la Ministerul Transporturilor, se arată într-un comunicat de presă al deputatului PSD de Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu, remis luni.

Cele două rute au fost închise în vara anului trecut, din cauză că nu erau profitabile.

”Doresc sǎ subliniez importanţa majorǎ a reluării transportului feroviar de călători, cele două rute fiind intens circulate de fluxurile migratorii ale forţei de muncǎ şi sunt aflate în zone ale judeţelor Dâmboviţa şi Prahova cu o densitate mare a populaţiei. Reluarea transportului feroviar de cǎlǎtori înseamnă creşterea mobilitǎţii forţei de muncǎ pe cele douǎ axe majore ale judeţului Dâmboviţa şi refacerea legăturii pe cale feratǎ dintre cele două judeţe, care fac parte din aceeaşi regiune de dezvoltare”, se arată în comunicatul semnat de Ionuţ Săvoiu.

Deputatul social democrat adaugă că o mai mare  mobilitate a forţei de muncă pentru mai bine de 500.000 de locuitori în lungul acestor axe de transport feroviar are efecte directe asupra creşterii economice a zonei.

Parlamentarul mai spune că defalcarea şi orientarea unei pǎrţi a subvenţiei pentru transportul de cǎlǎtori pe calea feratǎ cǎtre cele douǎ rute din judeţul Dâmboviţa pot avea efecte benefice pentru stimularea mobilitǎţii locuitorilor din zonǎ, lucru ce poate aduce creşterea gradului de ocupare a forţei de muncǎ în Dâmboviţa.

”Sunt convins cǎ săptămâna acesta, factorii responsabili se vor implica şi vor obţine din partea Ministerului Transporturilor rezultatul scontat pentru reluarea circulaţiei pe cele două trasee”, mai spune deputatul Ionuţ Săvoiu.

stiriDB vă prezintă textul integral al comunicatului.

Comunicat de presă (click pentru textul integral)


Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!