Leonardo Badea (senator PSD): Legislație de tip compensatoriu pentru salarizarea cadrelor militare

Leonardo Badea (senator PSD): Legislație de tip compensatoriu pentru salarizarea cadrelor militare

Senatorul PSD de Dâmboviţa Leonardo Badea se referă, într-o declaraţie politică, la drepturile militarilor români şi susţine că ar trebui să se revină la o legislație de tip compensatoriu cu privire la salarizarea cadrelor militare, care să acopere interdicțiile si privațiunile impuse de cariera militară.

”Este cunoscut faptul ca Armata, cadrele militare au avut drepturi de rentă – pensie de serviciu încă de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. In situația menținerii cadrelor militare in sistemul unitar a personalului plătit din fonduri publice, va trebui să ne asumăm eliminarea interdicțiilor care conferă, de fapt, disciplină, ordine si stabilitate sistemului militar si să se procedeze la aplicarea prevederilor Codului Muncii si acestei categorii socio-profesionale”, se arată în declaraţia politică.

Parlamentarul mai susţine urgentarea dezbaterii Legii pensiilor, precum şi plata tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru cadrele militare si renunțarea la emiterea de acte normative de amânare repetată a onorării acestora.

”Toate acestea trebuie realizate în strânsă legătură cu constrângerile bugetare, urmărindu-se alinierea la prevederile europene, o preocupare constanta a actualului guvern”, se mai arată în declaraţia politică a senatorului Leonardo Badea.

Declaraţie politică - senator Leonardo Badea (click pentru detalii)


Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!