Liviu Dragnea: Probleme în derularea proiectelor europene din Târgovişte, MDRAP va trimite o comisie să verifice

Liviu Dragnea: Probleme în derularea proiectelor europene din Târgovişte, MDRAP va trimite o comisie să verifice

Multe dintre proiectele cu fonduri europene derulate în Târgovişte sunt în întârziere, la unele sunt probleme legate de calitatea lucrărilor, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va trimite o comisie să verifice aceste aspecte şi să întocmească un raport, a declarat, vineri, la Târgovişte, vicepremierul Liviu Dragnea.

04-pidu

”Cele două PIDU-uri (Planuri Urbanistice de Dezvoltare Regională, n.r.), A şi B, din Târgovişte sunt întârziate, amândouă se referă la lucrări de infrastructură în oraş. Sunt lucrări caracterizate de întârzieri foarte mari şi de o calitate necorespunzătoare a lucrărilor, nu intrăm în detalii tehnice acum. De asemenea Complexul de nataţie care are termen de finalizare acum, în octombrie. Gradul de execuţie este sub jumătate, este clar că sub nicio formă nu poate fi finalizat până pe 18 octombrie anul acesta”, a spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

02-baza

Vicepremierul s-a referit şi la centura ocolitoare a municipiului Târgovişte, proiect foarte mult întârziat şi care riscă să piardă fondurile europene.

03-centura-panoramio

Sursa foto: panoramio.com

”Centura municipiului Târgovişte, este o istorie interesantă: lucrarea a fost adjudecat prin 2010, a câştigat o firmă care a dat în subantepriză altei firme, nu ştiu cum au licitat, nu ştiu cum au gândit, cert e că nu au reuşit să ducă la capăt lucrarea. S-a întârziat nepermis de mult rezilierea contractului şi reluarea procedurii de achiziţie. Practic, au reluat procedura de licitaţie în 2013, procedura de licitaţie nici la ora asta nu e finalizată pentru că sunt în proces la Curtea de Apel. Este un obiectiv important, extrem de important pentru municipiul Târgovişte, centura ocolitoare face parte din programul de dezvoltare a zonei, avem în vedere şi cu Compania Naţională de Drumuri lărgirea unui drum important (DN 71 Bâldana – Târgovişte la patru benzi, n.r.)”, a precizat Liviu Dragnea.

Un alt proiect cu probleme este cel de reabilitare a Colegiului Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte, la fel cu lucrări în întârziere.

”Aici, din câte am înţeles, firma care lucrează este în insolvenţă şi ritmul lucrărilor este foarte scăzut”, a precizat Liviu Dragnea.

01-ien

Vicepremierul a anunţat că va trimite o comisie de la MDRAP să discute cu autorităţile locale, să afle cauzele întârzierii proiectelor europene şi să vină cu soluţii.

”Am decis ca săptămâna viitoare o echipă de la Ministerul Dezvoltării va veni aici în Târgovişte şi cu cineva de la ADR Sud Muntenia să aibă o discuţie cu prefectura, consiliul judeţean şi cu reprezentanţi de la Primăria Târgovişte şi cu constructorii şi să îmi prezinte într-un interval cât mai scurt de timp, în primul rând, care sunt cauzele, în detaliu, care au generat această situaţie şi care sunt măsurile care pot fi luate pentru a reuşi să finalizăm proiectele în termenele prevăzute de procedurile europene”, a afirmat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a efectuat, vineri, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!