Locuitorii din Târgovişte vor fi consultaţi cu privire la eutanasierea câinilor apoi se va lua o decizie

cainiPrimăria Târgovişte va realiza cu ajutorul unor voluntari o consultare a locuitorilor, vor fi intervievate 10.000 de persoane, iar apoi se va decide dacă vor fi eutanasiaţi sau nu câinii comunitari, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Acesta spune că sondarea opiniei publice din municipiu a început de acum o săptămână şi în câteva zile se va încheia.

”Primăria Târgovişte a început încă de acum o săptămână sondarea opiniei publice, în municipiu, asupra căii de urmat în eventualitatea trecerii legii de Curtea Constituţională. Acum a trecut, dar asta nu a schimbat cu nimic din intenţia pe care am avut-o, de a consulta 10.000 de târgovişteni în ceea ce trebuie să facă autoritatea locală”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Edilul spune că, după finalizarea procedurii de consultare a cetăţenilor pe această problemă a maidanezilor, va face public rezultatul sondajului şi va lua o decizie în conformitate cu dorinţa locuitorilor din Târgovişte.

”În lege se spune aşa: dacă, după 14 zile, câinii fără stăpân nu sunt adoptaţi, autoritatea poate să îi eutanasieze. Eu nu am vrut ca această decizie să aparţină unui singur om (…). De aceea am luat decizia efectuării de către voluntari a acestui sondaj. Până acum am intervievat 6.000 de târgovişteni, mai avem 4.000, cu nume, prenume, adresă şi semnătură, care să îşi exprime punctul de vedere şi, dacă vreţi, să ajute administraţia în a lua o hotărâre. Vreau ca această hotărâre să o ia târgoviştenii”, a adăugat Boriga.

Acesta a spus că săptămâna viitoare se va încheia consultarea cetăţenilor.

”Vreau să fac un apel către cei care vor să însoţească echipele de voluntari atunci când aceştia merg şi discută cu oamenii din Târgovişte, sunt liberi să o facă. Doresc o transparenţă maximă”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Cei 10.000 de târgovişteni reprezintă aproximativ 25% din populaţia cu drept de vot din municipiu.

Autorităţile locale nu au putut preciza numărul câinilor fără stăpân din Târgovişte. La nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câini, cu o capacitate de 100 de locuri.

error: Conţinut protejat !!