Ludovic Orban: Postul de senator de Dâmboviţa al lui Roşca Stănescu-vacant

Ludovic Orban: Postul de senator de Dâmboviţa al lui Roşca Stănescu-vacant

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Sorin Roşca Stănescu şi-a pierdut automat calitatea de membru PNL odată cu condamnarea sa şi că postul acestuia de parlamentar ales în judeţul Dâmboviţa devine vacant, scrie Mediafax.

Ludovic Orban a mai spus că urmează ca, cel mai probabil, să fie organizate alegeri anticipate în cazul în care colegiul nu este reprezentat de un alt senator intrat în Parlament prin redistribuire.

Orban a precizat că, atunci când conducerea PNL a decis să îl susţină pe Roşca Stănescu la alegerile parlamentare, acesta fusese achitat de către instanţa de fond şi nu existau ”temeiuri” pentru ca cei din PNL să îşi imagineze că urma o condamnare.

”În momentul în care domnul Antonescu şi conducerea PNL au hotărât să-l susţină ca şi candidat din partea PNL pe listele USL, domnul Sorin Roşca Stănescu fusese achitat de instanţa de fond şi infracţiunea pentru care era judecat se prescrisese. Adică nu mai exista niciun fel de temei pentru ca cineva din partidul nostru să-şi imagineze că se poate ajunge la un asemenea deznodământ. Deşi procurorul de caz a oferit domnului Sorin Roşca Stănescu să utilizeze de prescrierea faptelor, domnul Sorin Roşca Stănescu, care fusese achitat de instanţa de fond, a refuzat acest lucru, a spus că vrea să fie achitat şi de instanţa de apel”, a afirmat vicepreşedintele liberal.

În acest context, Ludovic Orban a adăugat că ”dacă (Sorin Roşca Stănescu -n.r.) şi-a asumat riscul de a nu beneficia de prescripţie, înseamnă că totuşi se considera nevinovat şi instanţa a considerat altfel”.

Vicepreşedintele liberal a mai spus, de asemenea, că fostul său coleg de partid uitase că are proces în acea zi şi că a aflat de la televizor că a fost condamnat la închisoare cu executare.

”Nu am ştiut în vreun fel că există cel mai mic risc ca domnul Sorin Roşca Stănescu să fie condamnat. De altfel, Sorin Roşca Stănescu şi uitase că are proces în ziua respectivă. Şi el a aflat de la televizor că instanţa a decis să îl condamne la doi ani şi patru luni”, a afirmat Ludovic Orban.

El a menţionat că nu comentează hotărârea judecătorilor, întrucât ”decizia instanţei e suverană”.

Întrebat dacă decizia de condamnare a senatorului PNL afectează campania electorală a candidatului ACL Klaus Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: ”sub nicio formă”.

”În mod evident aici avem o campanie prezidenţială în care contează cu totul şi cu totul alţi factori” a adăugat Ludovic Orban.

În dosarul Rompetrol, Curtea de Apel Bucureşti a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

error: Conţinut protejat !!