Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, nemulţumit de atitudinea asitentelor de la Unitatea Primiri Urgenţe

Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, nemulţumit de atitudinea asitentelor de la Unitatea Primiri Urgenţe

Managerul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, a vorbit, joi, într-o confeirnţă de presă, despre problemele de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), susţinând că nu sunt medici suficienţi şi că asistentele nu îşi îndeplinesc îndatorirea de a ţine la curent aparţinătorii cu starea de sănătate a pacienţilor.

Dumitrescu a spus că a primit plângeri despre situaţia de la UPU şi face controale pentru a verifica situaţia de acolo.

Spitalul Judeţean Târgovişte are doar o treime din numărul de medici necesari la UPU, din 28 de posturi sunt ocupate nouă.

”La medicină de urgenţă din 28 avem nouă, mai avem nevoie de 19 medici. Legat de unitatea de primiri urgenţe sunt nemulţumit, şi o spun public, de atitudinea asistenţilor şi a infirmierilor, care nu stau bine la capitolul comunicare, nu neapărat cu pacientul, ci cu aparţinătorul. Insist, şi facem controale repetate, ca pacientul după ce este preluat de medic este predat asistentului şi asistentul trebuie să ţină legătura cu aparţinătorul care se afla în afara unităţii de primiri urgenţe şi care aşteaptă veşti”, a precizat directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

Acesta spune că sunt plângeri că la UPU, uneori, timpul de aşteptare este unul mare, dar susţine că sunt suficienţi asistenţi medicali, astfel încât aceştia ar trebui să ţină legătura cu aparţinătorii.

”La UPU avem 74 de asistenţi în schemă şi avem 70 de posturi ocupate, ceea ce e forte bine. Timpul de aşteptare nu poate fi semnificativ micşorat, pentru că medicul consultă în ritmul în care poate, pentru că uneori este singur, dar asistenţii pot să îmbunătăţească comunicarea cu aparţinătorul”, a precizat directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu.

error: Conţinut protejat !!