Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi scoase la concurs în spitale; 10 la Târgovişte

Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi scoase la concurs în spitale; 10 la Târgovişte

Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

”Dădeam exemple, în alte discuţii, de timpii de aşteptare de unităţi de primiri urgenţe din Franţa, de exemplu. Şi care sunt similari cu ce se întâmplă în România. Lipsa de personal este vindecată în momentul de faţă prin scoaterea la concurs a posturilor, nu numai în UPU-ri (unităţi primiri urgenţe, n.r.) unde anul acesta, de fapt acum în ultima parte a anului, scoatem câteva sute de posturi la concurs. Deci le deblocăm. Repartiţia o facem în funcţie de ce cer spitalele şi comisia de urgenţă, dar situaţia lipsei de personal nu este numai în unităţile de primiri urgenţe ci este generalizată şi de aceea noi deblocăm (posturi, n.r.), de anul trecut din septembrie, peste tot”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

La Spitalul Judeţean Târgovişte vor fi deblocate 10 posturi de medici, a precizat directorul spitalului, Radu Petrescu.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la inaugurarea proiectului european ”Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare în județul Dâmbovița”.

error: Conţinut protejat !!