Percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 6 milioane lei, în Bucureşti, Prahova şi Dâmboviţa

Percheziţii într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de peste 6 milioane lei, în Bucureşti, Prahova şi Dâmboviţa

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti efectuează, miercuri, 59 de percheziţii în Bucureşti, Prahova şi Dâmboviţa, acţiunea vizând un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prejudiciul din acest dosar fiind de peste şase milioane de lei.

Potrivit unor comunicate de presă ale PCA Ploieşti şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, percheziţiile, care sunt efectuate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, vizează domicilii şi sedii ale unor societăţi comerciale din municipiul Bucureşti şi din judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Anchetatorii spun că, în perioada 2008-2015, mai multe societăţi comerciale au derulat activităţi de prestări servicii, de regulă în domeniul construcţiilor, înregistrând în evidenţa contabilă o serie de achiziţii de bunuri şi servicii de la diverse societăţi comerciale de tip ‘fantomă’.

‘Pentru justificarea achiziţiilor se întocmeau facturi în valoare de 5 000 lei ( plafon maxim acceptat prin legislaţia în vigoare pentru efectuarea plăţilor cu numerar), simulându-se astfel derularea unor operaţiuni comerciale care în realitate nu aveau loc, scopul fiind acela de diminuare a obligaţiilor de plată către bugetul de stat’, se arată în documentele citate.

În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurător pe mai multe bunuri imobile şi mobile.

În acest dosar, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului de Operaţiuni Speciale Ploieşti, iar percheziţiile sunt puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ‘Matei Basarab’ din Ploieşti şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

error: Conţinut protejat !!