Poliţia Dâmboviţa: Evaziune fiscală cu firme fantomă, prejudiciu peste 22 de milioane de lei

Poliţia Dâmboviţa: Evaziune fiscală cu firme fantomă, prejudiciu peste 22 de milioane de lei

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au documentat activitatea infracţională a trei persoane, din care două fizice şi una juridică, bănuite de comiterea de fapte de evaziune fiscală prin intermediul unor firme fantomă, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa.

Prejudiciul cauzat este de 22.848.234 lei. Obiectul de activitate al firmelor implicate în evaziune era operaţiuni comerciale cu produse din carne, iar cele două persoane fizice sunt una din Timişoara şi una din Ilfov.

”Din cercetări a reieşit că în perioada 2008-2011, în calitate de administratori, acestea ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor operaţiuni comerciale fictive, derulate cu agenţi economici cu comportament de tip fantomă. În cauză, a fost aplicat sechestru asigurător pe bunurile imobile ale bănuiţilor, până la concurenţa sumei de 9.196.540 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

Poliţiştii au înaintat Parchetului dosarul penal cu propunere de trimitere în judecată.

error: Conţinut protejat !!