Ponta, la Târgovişte, mesaje pentru Dragnea şi Rovana Plumb

Ponta, la Târgovişte, mesaje pentru Dragnea şi Rovana Plumb

Fostul premier Victor Ponta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că încă speră ca Liviu Dragnea, ”dacă are curaj şi demnitate”, să fie pe primul loc pe lista de candidaţi PSD pentru alegerile europarlamentare.

Eu încă sper ca domnul Dragnea, dacă are puţin curaj şi demnitate pentru PSD, să fie pe primul loc pe listă, să participe la aceste dezbateri. Altfel, înseamnă că se va comporta, folosesc un termen care îi place, ca un şobolan, care stă numai în întuneric, în cotloane şi bagă pe alţii în faţă. Pe Dăncilă o bagă în faţă, aţi văzut, el nu ştie ce se întîmplă în Guvern, când e ceva de rău ştie Dăncilă. La europarlamentare o bagă pe Rovana, la bătut oamenii în piaţă a băgat-o pe Carmen Dan. Cred că asta denotă o laşitate care românilor nu le place şi care cred că va fi importantă la vot”, a spus Ponta.

Acesta a adăugat, că, în opinia sa, dezbaterile pentru alegerile europarlamentare vor viza şi teme europene, dar cel mai mult se va vorbi despre situaţia din ţară.

”Eu văd aşa competiţia pentru Parlamentul European: cu siguranţă o să se discute, dar nu foarte mult, despre teme europene, nu o spun ca un reproş, asta se întâmplă în toate ţările (…). Când vorbim despre candidaţi, Pro România are un avantaj prin faptul că doamna Corina Creţu este alături de noi, prin simplul motiv că nu există un alt român cu mai multă experienţă, prestigiu şi conexiuni la Bruxelles. Dar eu cred că 90% din dezbatere va fi despre problemele României de azi”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul Pro România a explicat că acesta este şi motivul pentru care a ales să fie pe primul loc pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

”Faptul că eu voi fi din acest motiv pe primul loc la Pro România, faptul că va fi Traian Băsescu, probabil, la PMP, domnul Rareş Bogdan, am văzut astăzi, domnul Cioloş, înseamnă că cei care deschid lista vor avea şi puterea să vorbească în numele partidului respectiv. Înţeleg că la PSD nu va fi Liviu Dragnea pe primul loc, ceea ce cred că e incorect. Eu cred că ar trebui să fie pe primul loc, nu să meargă la Bruxelles, dar să îşi reprezinte partidul şi să răspundă la întrebări. Eu pot să o întreb pe Rovana Plumb: de ce de doi ani de zile stăm blocaţi toată ţara într-o ordonanţă care să îl scape pe Dragnea de închisoare? Ce să îmi răspundă Rovana? Pot să o întreb pe Rovana Plumb de ce guvernul e condus de Darius Vâlcov? Nu e condus de premier, cum îl cheamă, Viorica Dăncilă. Nu are cum să îmi răspundă. De ce s-au înghţat pensiile şi salariile? O să îmi spună Rovana că nu mai e la Ministerul Muncii, că nu le-a îngheţat ea”, a mai precizat Victor Ponta.

Acesta a mai spus că Rovana Plumb ”este un om care îşi urmăreşte foarte bine interesul şi care este foarte apropiată de preşedintele partidului, indiferent cine este acel preşedinte; când nu va mai fi domnul Dragnea, va fi apropiată de următorul preşedinte”.

Ponta a fost prezent, joi, în judeţul Dâmboviţa, unde s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi şi a susţinut o conferinţă de presă. Ponta a fost prezent la Băleni, la mai multe societăţi comerciale, iar la Casa Tineretului din Târgovişte s-a întâlnit cu circa 600 de persoane.

error: Conţinut protejat !!