Primar Târgovişte: E pariul meu, într-un an rezolv problema

caine-primarie-1

”E un pariu pe care eu îl fac şi spun că într-un an această problemă în Târgovişte, în mare măsură, va deveni de domeniul trecutului”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, legat de câinii fără stăpân din municipiu.

”Am avut pe SEAP publicată licitaţia pentru concesiunea gestiunii serviciului câinilor fără stăpân din Târgovişte. Ce înseamnă? O asociaţie nonprofit din zona protecţiei animalelor să vină şi să se implice, ajutată şi de către municipalitate, cu bani inclusiv, să preia responsabilitatea. Ei bine, nicio asociaţie de protecţie a animalelor nu a dorit să preia acest serviciu. Nu s-a depus niciun fel de ofertă”, a spus Cristian Stan la un post local de televiziune.

Acesta a prezentat şi care vor fi acţiunile pe care le va lua municipalitatea în perioada următoare.

”În condiţiile acestea, în perioada imediat următoare vom suplimenta numărul de echipaje care va ieşi pe stradă, pentru că sunt mulţi câini în Târgovişte şi e un pericol public. În perioada următoare vrem să exindem adăpostul pe care îl avem în momentul în faţă, nu de la Aninoasa ci alt adăpost, avem undeva la Lăculeţe un spaţiu pe care primăria îl are, voi merge acolo cu cei de la Direcţia de Administrare a Patrimoniului de la primărie să evaluăm situaţia, să vedem ce investiţie ne trebuie şi facem acolo un adăpost de vreo 700-800 de locuri pentru câinii comunitari. Intrăm masiv, îi luăm de pe stradă şi aplicăm legea aşa cum este ea în momentul de faţă”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Acest adăpost împreună cu cel de la Aninoasa ar avea capacitate pentru un sfert dintre câinii comunitari.

caine-primarie-2

Autorităţile locale au mai avut o iniţiativă, de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, scopul fiind acela de reducere a numărului de maidanezi. Până acum această campanie nu a avut rezultatul scontat.

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte nu au anunţat numărul maidanezilor de pe străzile din municipiu, însă este de ordinul miilor.

Chiar la vizita recentă a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Economic Ion Ghica din Târgovişte un maidanez era în curtea liceului, în apropierea tribunei unde se aflau oficialităţile.

foto: Ileana Calotescu

foto: Ileana Calotescu4 Comentarii

 1. Avatar
  Laura septembrie 21, 2015

  Am revenit cu mare dor de orasul natal in Targoviste ,acum cateva zile. Am fost dezamagita crunt de felul cum arata orasul( nisip ,trotuare in valuri, o mizerie de nedescris pe Bd Tudor Vladimirescu,in zona fast food urilor) ,dar problema cea mai mare a fost atacul cainilor comunitari .
  Parintii mei locuiesc in micro 6,in zona Spitalului Judetean.
  De cate ori am iesit din bloc mai sa ma rupa canii.
  Faceti ceva in acest sens , ma intreb la ce se folosesc banii contribuabililor ,oare sunt aruncati doar pe concerte cu artisti „renumiti” la zilele orasului??

 2. Avatar
  Roz Dilly septembrie 21, 2015

  We offered to take your contract for stray dogs as per the last Mayors promise but you refused by giving unreasonable terms and conditions. Stan you are an idiot, read the law on where the towns shelter must be situated…. you wont be around in 1 year to see your plans through. Are you hoping to get more Municipality Money to embezzle?. Please dont relect this idiot in March, the man is an embarrassment to the people of TGV, the world is laughing at him because of the inaccurate statements he keeps delivering to the press…

 3. Avatar
  liv septembrie 22, 2015

  In 2004 Targovistea putea avea sansa sa-si rezolve problema cainilor fara stapan- fostul primar IUlian Furcoiu stie- Fundatia Vier- Photen venise cu incheierea unui contract pentru sterilizarea gratuita a tuturor celor 3000 caini estimati.
  De ce nu s-a agreat aceasta colaborare, cine are interesul sa fie caini pe strazi, raspundeti-va singuri!
  Exista un buget anual pentru gestionarea cainilor fara stapan, cf, legii, cf. Ord155/2001- cum au fost folositi acesti bani publici, atatia ani?
  Sa vii acum intr-un „hei rup” politic si sa omori sute de animale ca nu ai fost in stare de o strategie desteapta la timpul potrivit, este hilar, ipocrit si barbar.

 4. Avatar
  liv septembrie 22, 2015

  De ce nu se inghesuie proprietarii de caini sa-si sterilizeze animalele din proprietate?
  Pentru ca Guvernul trebuia sa constituie la pachet microciparea si steriliarea, toate la acelasi medic, promovat prin media locala- la noi se poarta birocatia, cererile, aprobarile, de la un sediu la altul, care descurajeaza.
  Tot Guvernul ar fi trebuit sa acorde gratuitate acestui program, dat fiind faptul ca majoritatea populatiei, mai ales din zona rurala nu-sipot permite achitarea contravalorii serviciilor medicale.
  Avem la ora asta caini microcipati si nesterilizati, o „struto-camila”, in stil romanesc, o actiune bifata dar problema de fond nerezolvata.
  Cine e de vina, bineinteles, tot cainii!

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!