Primăria Târgovişte anunţă controale pe linia prevenirii incendiilor

centrul-vechi-ghid-w

Primăria Târgovişte va demara, prin intermediul Poliţiei Locale, controale pe linia prevenirii incendiilor, a anunţat, într-o conferinţă de presă, primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

”Avem o temă de control pe care o să o înaintez Poliţiei Locale pentru a face o analiză completă din punct de vedere a existenţei acestei autorizaţii (Prevenire şi Stingere a Incendiilor, n.r.). Pe de altă parte, vom vedea care vor fi concluziile (…). Sper ca în acest control pe care o să îl desfăşurăm să nu existe foarte multe situaţii în care comercianţii din Târgovişte să nu îndeplinească această condiţie”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Edilul a precizat că un rol important în emiterea autorizaţiilor şi prevenirea incendiilor îi revine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar primăria va acţiona pe atribuţiunile ce intră în competenţa sa.

De asemenea se vor face verificări la instituţiile din subordinea primăriei, dar şi la şcolile din municipiu şi se vor remedia deficienţele ce ţin de protecţia şi stingerea incendiilor.

”Toate clădirile din proprietatea primăriei, toate şcolile, toate instituţiile de învăţământ din Târgovişte fac obiectul uneor analize din acest punct de vedere. Există în momentul de faţă probleme care trebuie rezolvate la unităţile de învăţământ unde au fost implementate proiecte cu finanţare europeană. De ce? Pentru că în momentul în care s-a scris proiectul era o legislaţie în domeniul Prevenirii şi Stingerii Incendiilor, la momentul în care s-a făcut recepţia exista o altă legislaţie. Dar există lansate, în momentul de faţă, proceduri pentru realizarea unei concordanţe între proiectul iniţial şi legislaţia actuală. În cel mai scurt timp aceste probleme vor fi rezolvate”, a precizat primarul Cristian Stan.

Despre clădirile în care funcţionează restaurante, pub-uri, cafenele Primăria Târgovişte susţine că din luna aprilie a acestui an are implementată o procedură prin care se cerea, la acordarea autorizaţiei de funcţionare, un act de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

”Referitor la cluburi, pub-uri şi aşa mai departe, vreau să menţionez că începând cu luna aprilie, la nivelul Primăriei Târgovişte, a fost aprobată o procedură operaţională, potrivit căreia orice autorizaţie care se eliberează pentru activităţile de restaurante, baruri trebuie să prezinte autorizaţia de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (PSI). Deci nu se eliberează autorizaţie şi nu s-a eliberat autorizaţie de către Primăria Târgovişte fără a exista această autorizaţie PSI. În situaţia în care nu era necesară, potrivit legii, eliberarea acestei autorizaţii, lucrul acesta s-a făcut pe baza unei adrese oficiale de la ISU, prin care se menţiona că pentru spaţiul respectiv nu era nevoie de PSI (…). În Târgovişte nu cred că sunt mai mult de 3-4 cluburi, în rest, baruri, restaurante sunt multe”, a afirmat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Anterior lunii aprilie, la nivelul Primăriei Târgovişte, exista o prevedere similară, dar nu era corelată cu sistemul de management al calităţii.

”De aceea a trebuit să facem o procedură operaţională în care în momentul în care se vine cu solicitarea de autorizaţie să existe un set de acte care se solicită, cu formulare tipizate astfel încât să fie foarte uşor şi foarte clar ce se cere”, a mai spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Jurnaliştii au atras atenţia că principala problemă nu stă în acte, ci în faptul că aceste acte nu sunt în concordanţă cu ce este pe teren. S-a dat exemplu o locaţie de pe centrul vechi, la etaj, cu o capacitate declarată de câteva zeci de locuri şi unde se ţin concerte şi cu 400 de persoane, iar accesul se face pe o singură scară strâmtă, din lemn.

Alte exemple date de jurnalişti au fost cele două clădiri din sticlă din centrul Târgoviştei. Una, a cărei locaţie este lângă Mondial, este finalizată acum câţiva ani, iar acolo, la unul dintre etaje, funcţionează un restaurant cu capacitate de câteva sute de locuri, iar accesul la etaje se face printr-o singură intrare, pe scări şi cu un lift. Jurnaliştii au întrebat, în acest caz, în cazul unui incendiu cum pot ieşi oamenii din clădire. Cealaltă clădire nu este încă finalizată, este lângă supermarketul XXL.

În cazul acestor două clădiri primarul interimar Cristian Stan a spus că va reveni într-o conferinţă de presă cu informaţii despre autorizaţiile pe care le au.

cladire-2

cladire 2 ok2 Comentarii

  1. Avatar
    DINUT GHEORGHE noiembrie 05, 2015

    DOMNILOR DELA PRIMARII SI CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA … VA INFORMEZ PE ACEASTA CALE C ORDINUL MINISTRULUI SANATATII BANICIOIU NR 119/ 2014 PERMITE FUNCTIONAREA PRODUCATORILOR MICI SI MIJLOCII ATELIERE DE REPARAT AUTO MOTO, TINICHIGERIE AUTO FARA AUTORIZATII PSI , PROTECTIA MUNCII ETC CI NUMAI IN BAZA DECLARATIILOR PE PROPRIA RASPUNDERE , LA FEL CA LA DICOTECI ETC UNDE ACESTE ATELIERE CARE LUCREAZA CU FOC DESCHIS POT PROVOCA INCENDII SAU EXPLOZII PROPAGANDU SE LA CELELALTE CLADIRI DUCAND LA CARNAGII !!! DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI DAMBOVITA CUNOASTE ACEAST ORDIN ,, IRESPONSABIL , A LUI BANICIOIU SI NU A FACUT NICIO AMENDARE PENTRU ANULAREA ACESTUI ORDIN ,,, DE CARE SE PREVALEAZA TOTI LA FEL CA SI PIEDONE DE LA BUCURESTI UNDE STITI CE A FOST ,, O TRAGEDIE ,,,,,, DIN CAUZA UNOR IRESPONSABILI CARE NU CONTROLEAZA PENTRU PREVENIREA INCENDIILOR ,,,, SA SE INCHIDA TOATE ATELIERELE DIN JUDET .

  2. Avatar
    ion oprescu noiembrie 06, 2015

    Sa se inchida dom’le tot! Toate casele, blocurile, chioscurile, scolile, spitalele, barurile! Toate sa se inchida , pentru ca orice cladire din tara asta, fie casa, bloc sau chiosc e predispusa la incendii, inundatii, invazii. Toata lumea fumeaza peste tot, toata lumea face focul in gradina in fiecare primavara si toamna, nu mai zic ca toti dam drumul la aragaz deci flacara deschisa in fiecare zi! Inchideti dracului tot si sa plecam in alta tara care nu schimba toate regulile la fiecare 25 de ani sau fiecare cum i se pare mai frumos!

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!