Protocol de colaborare semnat, în Dâmboviţa, între PSD şi PPDD

Protocol de colaborare semnat, în Dâmboviţa, între PSD şi PPDD

Organizaţiile judeţene Dâmboviţa ale PSD şi PPDD au semnat un protocol de colaborare politică, principalul scop fiind asigurarea majorităţilor în consilii. Anunţul a fost făcut, joi, într-o conferinţă de presă, la sediul PSD Dâmboviţa, unde au fost prezenţi şi reprezentanţi PPDD.

”Este o reacţie pe care PSD şi PPDD o au la recentele modificări de pe dreapta eşicherului politic, unde PDL şi PNL încearcă să realizeze o fuziune, astfel încât să putem să păstrăm echilibrul în toate forumurile administrative, mă refer atât la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, cât şi la consiile locale din unităţile administrativ teritoriale unde PPDD are reprezentanţi, cred că sunt undeva la peste 50 de localităţi în care, în consiliile locale, va funcţiona această alianţă”, a precizat Cristian Stan.

Protocolul este semnat de liderii judeţeni ai celor două partide, respectiv preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi preşedintele PPDD Dâmboviţa, Cosmin Bozieru.

Cele două partide îşi propun prin protocol să sprijine şi proiectele de dezvoltare ale localităţilor cu primari social democraţi.

”Scopul este, sigur, dincolo de interesul politic pe care îl avem în crearea unor majorităţi la nivelul consiliilor locale şi judeţene atunci când va fi cazul, este reprezentat de o politică comună în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare a localităţilor, discutăm acolo unde sunt primari PSD, care vor fi sprijiniţi în demersul administrativ”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Cristian Stan.bozieru PPDD

”Protocolul vine ca o consecinţă a celui care s-a semnat la nivel naţional între PSD şi PPDD. Avantajele pentru PPDD sunt de la nivel naţional până la nivel local. Aşa cum ştiţi PPDD în fircare consiliu local are un consilier, doi, trei, zic eu maxim patru consilieri. Dacă vor să treacă un proiect trebuie să fie aliaţi cu cineva, iar în această speţă PSD, care are această forţă, zic eu că şi PPDD are de câştigat prin prisma aceasta”, a spus liderul PPDD Dâmboviţa, Cosmin Bozieru.

Până acum PDL şi PNL nu au schimbat niciun viceprimar PSD în Dâmboviţa, a anunţat preşedintele PDL Dâmboviţa, deputatul Iulian Vladu. Acesta a precizat, însă, că se continuă discuţiile cu liberalii pentru schimbarea vicepreşedinţilor consiliului judeţean, precum şi a creării de majorităţi în teritoriu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa are 34 de membri, 12 de la PSD, 14 PDL, cinci PNL şi trei PPDD, iar preşedinte este social democratul Adrian Ţuţuianu. Vicepreşedinţii CJ sunt Ioan Marinescu de la PSD şi Gabriel Grozavu de la PNL.

Consiliul Local Târgovişte are 21 de membri, şase PSD, unul PC, opt PDL, trei PNL şi trei PPDD.

error: Conţinut protejat !!