Punct de informare turistică, la Peştera

Punct de informare turistică, la Peştera

Punctul de informare turistică de la Peştera, judeţul Dâmboviţa, realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene, a fost inaugurat, sâmbătă, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Proiectul european cu fonduri de 2,4 milioane de lei se intitulează ”Evaluarea stării de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi, precum şi conştientizarea publicului şi a factorilor de interes pentru un management protectiv al acesteia”.

Punctul de informare turistică a costat aproximativ 250.000 de lei.

infoturistic2

”Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, contractul a fost semnat la 15.02.2012, perioada de implementare a proiectului este până la 14.08.2014. Obiective specifice ale proiectului: colectarea informaţiilor necesare pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării favorabile de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Natural Bucegi, conştientizarea factorilor cu impact direct asupra parcului natural şi a generaţiei tinere. Grupuri ţintă: personalul administraţiei Parcului Natural Bucegi, elevii şcolilor din zona de proiect, proprietarii de teren din zonă, vizitatori, administraţii publice, instituţii de mediu”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În cadrul proiectului a fost realizat punctul de informare turistică de la Peştera, situat în vecinătatea sediului Salvamont Dâmboviţa. De asemenea va fi organizată, la Târgovişte, o conferinţă având ca temă biodiversitatea din Parcul Natural Bucegi, iar în şcoli va fi organizat un concurs cu teme ecologice.

infoturistic3Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!