Rovana Plumb, după vizita în Dâmboviţa: Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ va fi extins la nivel național

Rovana Plumb, după vizita în Dâmboviţa: Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ va fi extins la nivel național

Programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’, care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță, va fi extins la nivel național, a anunțat, luni, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în cele 11 județe în care este implementat programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ sunt sprijiniți 2.400 copii. Părinții sunt stimulați să-și aducă zilnic copiii la grădiniță, fiindu-le oferite tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vizitat, luni, grădinița de copii din localitatea Drăgăești-Pământeni, comuna Mănești, județul Dâmbovița, unde Asociația OvidiuRo (OvR), Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița implementează programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ (FCG), care încurajează educația timpurie a copiilor săraci.

În acest an școlar, numai în județul Dâmbovița sunt ajutați să meargă la grădiniță 285 de copii defavorizați, de trei ori mai mulți față de anii anteriori.

„Apreciez foarte mult efortul special al Asociației OvidiuRo în derularea acestui proiect. Programul care ajută copiii săraci să meargă la grădiniță va fi extins la nivel național, astfel încât mii de copii defavorizați să poată merge la grădiniță și să ajutăm, astfel, împreună, mai multe familii din România. În acest sens am semnat, în luna aprilie, un acord de parteneriat cu Asociația OvidiuRo’, a declarat Rovana Plumb.

Evenimentul din Dâmbovița face parte din seria de activități dedicate procesului de extindere a programului în județele Brașov, Dâmbovița și Dolj.

Cu o valoare de 244.131 euro, programul este finanțat prin granturile SEE 2009 — 2014, în cadrul Fondului ONG în România. De altfel, programul ‘Fiecare Copil în Grădiniță’ se derulează în Dâmbovița încă din 2010, în localitățile Gura Șuții și Potlogi, anul acesta fiind extins în alte patru comunități: Cojasca, I. L. Caragiale, Mănești și Moroeni.1 Comentariu

  1. Avatar
    Ana iunie 18, 2015

    Nu va supărați, dar cu 50 de ron îi și spăla, vaccinează, cumpăra medicamente când sunt bolnaviori?!? Ca altfel nu facem decât să îngroșam rândurile celor care îi trimitem sanatosi, curați la Gradi și îi luăm cu boli de care zace toată familia…Grădinițele și școlile de stat sunt, să nu ne mai ascundem după degete, adevărate focare de infecție…Și nu e vorbă de ” formarea imunității și alte basme”, e vorba de epidemii de scarlatină, tuberculoză și alte boli de care Europa civilizată a uitat…Demnitarii ar avea curajul să își lase copilul intr- o Gradi de stat?!

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!