Sală de clasă din secolul XIX, reconstituită de Complexul ”Curtea Domnească” Târgovişte, la târgul de carte Gaudeamus

Complexul muzeal ”Curtea Domnească” din Târgovişte este prezent la târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti, în perioada 20-24 noiembrie, cu o expoziţie ce ilustrează evoluţia învăţământului dâmboviţean.

La târg, complexul ‘Curtea Domnească’ a recreat o sală de clasă din secolul XIX.

”Cu statut de invitat, Complexul Naţional Muzeal ‘Curtea Domnească’ din Târgovişte este prezent și anul acesta la Târgul Internaţional ‘Gaudeamus – Carte de învăţătură’ de la Bucureşti, cu expoziţia ‘Şcoala de altădată”, se arată într-un comunicat al Complexului muzeal Curtea Domnească.

scoala de altadata

Expoziţia îşi propune să ilustreze evoluţia învăţământului dâmboviţean, să readucă în atenţia vizitatorilor atmosfera şcolii de altădată, cu prezentarea unor rechizite aparţinând diverselor perioade de timp.

”Expoziţia noastră de la târgul de carte cuprinde manuale şcolare, diplome de merit, certificate de absolvire, cataloage, carnete de note, fotografii cu copii şi cadre didactice, amintiri din anii 1833 până la jumătatea secolului XX, perioadă trecută, dar nu şi uitată. Toate acestea sunt puse în valoare de o atmosferă de epocă, creată de reconstituirea unei săli de clasă după un model de sec. XIX”, se mai arată în comunicatul complexului ”Curtea Domnească”.

error: Conţinut protejat !!