Şcoala Coresi Târgovişte, reabilitată şi modernizată cu bani europeni

Şcoala Coresi Târgovişte, reabilitată şi modernizată cu bani europeni

Şcoala cu clasele I-VIII Coresi din Târgovişte a fost reabilitată şi modernizată cu o finanţare europeană nerambursabilă de 9,1 milioane de lei, perioada în care s-au desfăşurat lucrările fiind noiembrie 2011- ianuarie 2015.

Fondurile au fost alocate prin Programul Operaţional Regional (POR).

coresi-02

”Este una dintre şcolile de frunte ale municipiului Târgovişte. Sunt convins că atât cadrele didactice de aici, din şcoală, cât şi elevii care au trecut pragul acestei şcoli se mândresc cu ea, sunt convins că ne vom bucura de ce s-a realizat aici: reabilitare, modernizare şi extindere. Sunt convins că generaţiile următoare de copii vor beneficia de ce s-a făcut aici şi aş vrea să mulţumesc echipei de implementare a proiectului”, a declarat primarul interimar al Târgoviştei, Ciprian Prisăcaru.

”Vreau să spun că ceea ce Primăria Târgovişte a realizat nu reprezintă decât o corelare între calitatea actului didactic de la această şcoală şi dotările de care trebuie să beneficieze o instituţie de învăţământ care se respectă”, a spus viceprimarul Târgoviştei, Cristian Stan.

La inaugurarea lucrărilor a fost prezent şi fostul primar al Târgoviştei Gabriel Boriga, în mandatul căruia a fost demarat proiectul. Boriga a fost şi elev al Şcolii Coresi.

”Mă încearcă un sentiment de emoţie (…). Este doar un început, avem un exerciţiu financiar european 2014-2020 în care vom aduce îmbunătăţiri, inclusiv Şcolii Coresi, altor 10 unităţi de învăţământ, în afară de cele pe care le-am făcut până în acest moment, evident, mai puţin Ienăchiţă Văcărescu cel care să sperăm că până în septembrie se va termina şi vom reuşi şi acolo să reglăm problemele, pentru că un oraş ca Târgoviştea, în afară de istorie, în afară de cultură şi tradiţii, are nevoie de viitor”, a precizat Gabriel Boriga.

Lucrările au prevăzut şi extinderea şcolii, precum şi reabilitarea sălii de sport a instituţiei de învăţământ. A fost reabilitat şi terenul de sport, iar şcoala a fost dotată cu materiale didactice, mobilier şi echipament IT. Au fost montate camere video de supraveghere atât în interiorul, cât şi la exteriorul şcolii. De asemenea au fost create facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, au fost modernizate grupurile sanitare, au fost reabilitate instalaţiile electrice, termice, s-au efectuat lucrări de reabilitare termică a clădirii.

La Şcoala Coresi din Aleea Trandafirilor din Târgovişte învaţă aproximativ 900 de elevi.

error: Conţinut protejat !!