Spitalul Judeţean Târgovişte, sufocat de chioşcuri şi dughene

Spitalul Judeţean Târgovişte, sufocat de chioşcuri şi dughene

Spitalul Judeţean Târgovişte este sufocat de chioşcuri şi dughene, atât la intrarea în unitatea medicală, cât şi în curtea instituţiei.

La momentul accesării fondurilor europene (83 de milioane lei) pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Târgovişte, autorităţile spuneau că acesta va arăta ca un spital european. Acum, la finalizarea lucrărilor se vede clar că nu este aşa. Iar autorităţile judeţene insistă să închirieze spaţiile pentru chioşcurile inestetice.

Consilierii judeţeni au avut, în luna martie, în două şedinţe o hotărâre de consiliu privind prelungirea închirierii chioşcului Mona Lisa, de la intrarea în spital. Din cauza acestui chioşc nu s-a putut realiza o intrare pe mai multe benzi la intrarea în spital, autorităţile susţinând atunci că nu pot rezilia contractul. Nu numai că acum contractul e expirat, dar chioşcul respectiv funcţionează ilegal acolo, contractul de închiriere expirând în februarie 2015.  Inițial în contractul de închiriere se specifica faptul că se închiriază terenul pentru amplasarea chioşcului pentru desfăşurarea activităţilor de coafură şi cosmetică, iar din iunie 2014 s-a aprobat derularea de activități comerciale. Acum la intrarea principală în Spitalul Judeţean Târgovişte sunt înşirate izmene spre vânzare.

spital-chiosc-02

Contractul cu Mona Lisa a fost încheiat în februarie 2005 pe o perioadă de 10 ani pentru activităţi de coafură şi cosmetică, în opinia celor care au încheiat contractul, respectiv conducerea spitalului, aceasta fiind o prioritate a bolnavilor: coafură şi cosmetică!

Hotărâre Consiliul Județean închiriere chioșc

Tot din cauza acestui chioşc este îngreunat şi accesul pietonal.

O altă ilegalitate, subliniată într-o şedinţă de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, este legată de proprietatea terenului pe care este amplasat chioşcul. Acesta are aprobare obținută doar pentru o parte din terenul pe care este amplasat.

”O parte din teren este al Consiliului Local Târgovişte şi chioşcul este amplasat cu bunăvoinţa primăriei”, a spus unul dintre funcţionarii consiliului judeţean.

Asta în condiţiile anului 2015 este de neacceptat, să fie ocupat orice astfel de amplasament ar trebui să aibă aprobarea Consiliului Local Târgovişte printr-o hotărâre de consiliu. Parte de trotuar este ocupată abuziv de respectivul chioşc.

Tot Consiliul Local Târgovişte este autoritatea care ar trebui să ia măsuri în ce priveşte existenţa celorlalte chioşcuri inestetice de la intrarea în spital. Autorităţile spun că este teren particular acolo, însă chioşcurile nu ar putea funcţiona dacă nu ar avea autorizaţii din partea primăriei.

Deci, pe de o parte autorităţile sunt vinovate de cum arată intrarea în Spitalul Judeţean Târgovişte, pe de altă parte este conducerea spitalului.

spital-chiosc-03

Cei din conducerea spitalului susţin că e nevoie de chioşcuri pentru nevoile pacienţilor, pe care de fapt unitatea medicală ar trebui să le rezolve. Spitalul ar trebui să asigure şi mâncare de calitate pentru bolnavi şi pijamale sau papuci. Dar e mai simplu să încheie contracte cu diferiţi privaţi care să vândă aceste produse în curtea spitalului, o unitate care se pretinde la standarde europene.

În niciunul dintre aceste chioşcuri nu se vinde mâncare sănătoasă, mâncare caldă, ci numai covrigi, pateuri şi alte asemenea produse pe care medicii nutriţionişti ne recomandă să le evităm. Dar niciun doctor nutriţionist al spitalului nu a luat atitudine.

spital-chiosc-05

O altă explicaţie a conducerii Spitalului Judeţean Târgovişte este că se face profit pentru spital din aceste închirieri. Asta este explicaţia, probabil, şi pentru amplasarea unui panou publicitar în curtea spitalului. Este o explicaţie jenantă, în condiţiile în care nu acesta este rolul spitalului, nu este societate comercială cu scopul de a face profit.

spital-chiosc-04Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!