Succes al Universităţii Valahia în finala concursului internaţional de microrobotică de la Singapore

Succes al Universităţii Valahia în finala concursului internaţional de microrobotică de la Singapore

Echipa Universităţii Valahia din Târgovişte, formată din două cadre didactice, un cercetător şi trei studenţi, a câştigat una din cele trei probe din cadrul concursului de microrobotică ”Mobile Microrobotics Challenge (MMC 2017)” de la Singapore, se arată într-un comunicat al universităţii, remis marţi.

Competiţia de la Singapore a fost dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume.

”Concursul a avut loc în perioada 26 mai – 2 iunie 2017, la Sands Expo and Convention Centre, Marina Bay Sands – Singapore şi a fost organizat în cadrul ICRA 2017 (International Conference Robotics and Automation – http://www.icra2017.org/), cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii, care a reunit aproximativ 3.000 de participanţi din toata lumea. Manifestarea s-a desfăşurat sub egida institutului IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) şi a Societăţii de micro şi nanorobotică (RAS-MNRA)”, se arată în comunicatul Universităţii Valahia Târgovişte.

Obiectivele acestui concurs de microrobotică au constat în dezvoltarea de soluţii inovative la scara mică, dedicate viitoarelor aplicaţii biomedicale şi nanotehnologiilor. Aplicaţiile vizează domeniul biomedical cum ar fi manipularea şi sortarea de celule, chirurgia minim invazivă sau asamblarea de structuri la scară micro şi nanometrică.

Echipa Universităţii Valahia din Târgovişte a concurat în finala competiţiei alături de echipele Micro Robot Lab (King Mongkutţs University of Technology Thonburi, Thailand), NGS (University og Louisville, United States of America), NOMAD (C2N-CNRS, University Paris-Sud, France).

”Întreaga activitate de cercetare (inclusiv deplasarea la Singapore) au fost susţinute prin proiectul: ‘Sistem microrobotic mobil pentru manipularea/sortarea de organisme unicelulare’, finanţat de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării”, se precizează în comunicatul Universităţii Valahia Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!