Târgovişte: A demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

Târgovişte: A demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân

Primăria Târgovişte a demarat campania de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân din municipiu. Acţiunea are o finanţare de la bugetul local de 100.000 de lei.

Autorităţile vor astfel să scape de maidanezii din municipiu. Nu au explicat foarte clar de ce au ales să îi sterilizeze gratuit pe câinii cu stăpân, când, mai logic, era să îi sterilizeze pe cei fără stăpân.

”Toți deținătorii de câini din Municipiul Târgoviște pot merge la sediul Direcției de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște din strada Radu de la Afumați, nr. 7 (lângă Cimitirul Simuleasa), telefon 0245/216995, între orele 9.00 – 14.00, unde vor completa o cerere tip. Pentru derularea operațiunii, proprietarul trebuie să aibă asupra sa carnetul de sănătate al câinelui ce urmează a fi sterilizat, în care trebuie să fie atașat colantul cu dovada microcipării. După completarea cererii, care va fi înregistrată într-un registru special, se va elibera un bon cu care deținătorul se va prezenta la cabinetul veterinar SC AMIVET IMPEX SRL (strada Calea București, nr. 535 – nr vechi, 69 nr nou). Bonul este valabil pentru o perioadă de 90 de zile de la data eliberării”, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, remis joi.

Autorităţile locale nu au putut preciza care este numărul maidanezilor din Târgovişte, cel mai probabil numărul acestora se ridică la câteva mii. La nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 100 de locuri.1 Comentariu

 1. Avatar
  liv iunie 18, 2015

  Raspuns pentru autorul articolului:

  Este importanta STERILIZAREA CAINILOR CU STAPAN, deoarece cainii fara stapan provin din insasi proprietatile acelora care i-au izgonit pe strazi , fie ca femela era gestanta, fie ca acel catel era bolnav sau batran, fie din moft ca si-a cumparat unul de rasa.
  Ce trebuie sa faca orice posesor de animal de companie- caine sau pisica.
  Sa-l declare la cabinetul veterinar din propriu arondisment- sa-l intregistreze, vaccineze, mai tarziu sa-l sterilizeze.
  De ce trebuie sterilizat animalul de companie:
  -pentru a nu avea pui nedoriti sau fara sansa la adoptie
  -pentru a nu face niste boli, legate de activitatea hormonala( piometru, cancer pelvin, mamar, uterin) sau alte boli transmisibile prin contact sexual- tumoare sticker.

  Actiunea de steriliza a cainilor cu stapan trebuie facuta concomitent cu sterilizarea cainilor fara stapan, pentr a avea o eficienta- numai ca problema cainilor cu stapan este deja definita- eutanasierea, ceea ce este atat neproductiv cat si barbar.
  Cainii fara stapan, ar trebui asa cum prevede o Hotarare de Guvern, sa fie reintorsi in teritoriu, dupa sterilizare, identificare si vaccinare- in timp numaarul lor va scadea natural, pana la disparitie.
  Cine a impiedicat aceste guverne si parlament in 20 ani sa nu aplice niste reglementari date de chiar Uniunea Europeana?
  Romania putea sa numai aibe caini pe strazi, daca se facea totul sub un program national supervizat de specialistii veterinari ai UE.
  La aceasta activitate autoritatea locala trebuie sa faca apel si la societatea civila, care sa dea concursul pentr a aduna toti cainii aflati in zone periferice, marignase, comunitati rome, depozite, intreprinderi, etc….
  Nu exista colaborare pentru ca suntem un popor de individualisti, ca ne suntem autosufienti.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!