Târgovişte: Autorităţile sesizate că o companie de circ a arborat drapelul Ungariei, prefectura anunţă că o va amenda

foto-circ

Cortul circului pe care a fost arborat steagul Ungariei (zona Supeco)

Poliţia a fost sesizată, joi, la numărul unic de urgenţă 112 de un cetăţean că o companie de circ instalată în centrul Târgoviştei a arborat drapelul Ungariei pe cortul de spectacole.

”A fost o sesizare la 112, la Poliţia Municipiului Târgovişte, s-au deplasat poliţiştii la faţa locului şi au făcut verificări. A fost informată Instituţia Prefectului, întrucât prefectul are în competenţă să constate contravenţia şi să aplice sancţiunea”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculae.

Prefectura Dâmboviţa a emis un comunicat de presă, la mai bine de o oră după ce mass media locală a solicitat instituţiei un punct de vedere.

Comunicatul Prefecturii începe cu o referire la un articol din presa locală care semnala fapta. Asta, deşi Poliţia a fost cea care a anunţat Prefectura.

Comunicat de presă 

Referitor la articolul apărut în cotidianul județean online Gazeta Dâmboviței, intitulat ”Sfidare: Circul venit în Târgoviște a arborat drapelul Ungariei în centrul municipiului”, precizăm următoarele:

Având în vedere art. 24, alin.1, lit.g) din HG 1157/2001 pentru aprobarea Normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, constituie contravenție ”arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9”.

Potrivit art. 24, alin. 3 din Hotărârea de Guvern menționată mai sus, ”constatarea contravenției și aplicarea amenzii se fac de către persoanele împuternicite de ministrul administrației publice, de către prefect sau de împuterniciții acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fizice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei”.

În urma sesizărilor primite și verificărilor efectuate, prefectul județului Dâmbovița,  jr. Antonel Jîjîie a constatat săvârșirea contravenției prevăzute de art. 24, alin.1, lit.g) din HG nr. 1157/2001 urmând a se aplica amendă în conformitate cu art.24, alin.2 din același act normativ.

               Biroul de presă

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Dinu, legea prevede în acest caz o amendă între 2.500 şi 5.000 de lei, iar sancţiunea va fi aplicată în cursul zilei de vineri. Reprezentanţii Prefecturii nu au putut preciza de ce amenda nu a fost aplicată în cursul zilei de joi.

Compania de circ a îndepărtat steagul Ungariei, după ce autorităţile s-au sesizat.

steag2

steag

error: Conţinut protejat !!